Kina, som er Afrikas største handelspartner, har blitt kritisert for ikke å gjøre nok i kampen mot historiens verste ebolautbrudd.

Så langt har landet sendt 252 personer til Guinea, Liberia og Sierra Leone, og gitt 123 millioner dollar i nødhjelp, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

— De neste månedene vil mer enn 1.000 helsearbeidere og eksperter på sykdommen bli sendt fra Kina for å kjempe mot ebola, heter det i et dokument fra myndighetene i Beijing som nyhetsbyrået har fått tilgang til.

Stort behov

Onsdag ble det også kjent at Den afrikanske union (AU) sender 40 personer til Guinea for å hjelpe til med bekjempelsen av ebolaepidemien.

Teamet fra AU består i tillegg til leger også av sykepleiere, laboratorieeksperter, dataanalytikere og kommunikasjonseksperter, opplyser unionen.

Helsepersonellet kommer fra Kenya, Uganda, Nigeria, Niger og Zimbabwe og reiser til Guinea torsdag.

— Vi sender dette teamet nå, men vi innser at behovet er mye større, sier leder for AU-kommisjonen Nkosazana Dlamini-Zuma.

FN har anslått at det er behov for 5.000 utenlandske helsearbeidere for å kunne få kontroll over ebolaepidemien i Guinea, Liberia og Sierra Leone.

Ny WHO-leder

Samtidig utpekte Verdens helseorganisasjon (WHO) Matshidiso Rebecca Moeti fra Botswana til ny leder for sin Afrika-avdeling. Organisasjonen har fått mye kritikk for å ha reagert altfor sent på ebolautbruddet.

Moeti sier hun vil gjøre alt hun kan for å bedre arbeidet som er rettet mot de ebolarammede landene i Vest-Afrika.

Onsdag nedjusterte også WHO tallet på døde og smittede som er registrert siden epidemien brøt ut i mars.

Per 2. november i år var det registrerte 13.042 smittetilfeller av det fryktede viruset, hovedsakelig i Guinea, Liberia og Sierra Leone. Av disse er 4.818 døde.