Flyet var på vei til byen Tabas øst i Iran da det styrtet klokken 6.48 norsk tid søndag, sier en talsperson fra Iran Røde Halvmåne til det iranske nyhetsbyrået IRNA.

— Motortrøbbel Flere nyhetsbyråer melder at det var 40 passasjerer om bord, inkludert 7 barn. Alle passasjerene og besetningen på flyet skal ha mistet livet da flyet styrtet. En ikke navngitt myndighetskilde sier til AFP at totalt 48 var om bord i flyet.

Ifølge IRNA skyldtes flystyrten problemer med flyets motorer. Flyet var av typen Antonov An-140, et fly som hovedsakelig brukes i Ukraina, Russland og Iran. Flyet har 52 seter. Det er kommet motstridende meldinger om hvilket flyselskap flyet tilhørte.

TV-kanalen IRINN melder at flyet krasjet i et boligområde. Det har ikke kommet meldinger om at noen er skadd på bakken.

Øyenvitner melder om at store mengder sort røyk stiger fra stedet der flyet styrtet.

Sanksjoner Iran har en dårlig statistikk for flyulykker, noe vestlige sanksjoner mot landet ofte får skylden for. Sanksjonene mot landet begrenser importen av nye fly, og mange fly repareres med deler fra gamle fly og uoffisielle produsenter, sier luftfartskilder til Reuters.

Flyene til Irans fire største flyselskaper, Iran Air, Iran Aseman Airlines, Mahan Air og Iran Air Tours, er i snitt 22 år gamle. Sjefen for Iran Air har tidligere uttalt at selskapet trenger 100 nye passasjerfly.