Gina DeJesus ble kidnappet i 2004, da hun bare var 14 år gammel. I likhet med Ariel Castro kommer hun fra en familie med latinamerikanske røtter.

Nå viser det seg at Castro kjente flere av Ginas slektninger. I tillegg til å være venn med faren hennes, har han spilt i flere band sammen med onkelen de siste 20 årene, skrivernewsnet5.com.

Onkelen, Tito DeJesus, husker at han var hjemme hos Ariel Castro etter at niesen forsvant, men han la ikke merke til noe spesielt.

Han sier huset hadde få møbler og at det var fylt av musikkinstrumenter.

— Jeg hadde ingen aning, ingen aning i det hele tatt om hva som var skjedd, sier Tito DeJesus til den amerikanske nettavisen.

Hjalp til i letingen

En venn av familien, Khalid Samad, opplyser at Ariel Castro også hjalp til i letingen etter at Gina forsvant. Han delte ut løpesedler og spilte på tilstelninger der det ble samlet inn penger til minne om Gina.

— Han var en venn av familien, sier Samad, som nå deltar i støtteapparatet rundt familien.

mistenkte.jpg
SCANPIX

De første bildene inne fra skrekkhuset i Cleveland, der de tre kvinnene ble holdt fanget i ti år, viser at deler av det var sperret av. Det er Daily Mail som offentliggjør de eksklusive bildene.

Sønnen til den mistenkte Ariel Castro forteller til avisen at faren hadde hengelås på dørene til kjeller, loft og garasje.

— Dit fikk vi ikke lov til å gå, sier Anthony Castro i et intervju med avisen.

På bildene kan man se en av hengelåsene på døren.

— Om det stemmer at han tok henne til fange, tvang henne til å ha sex og å føde hans barn. Holdt henne gjemt og borte fra dagslys, så tok han virkelig disse jentenes liv, sier han videre.

Sønnen ante ingenting

Sønnen, som hadde lite kontakt med faren, sier han var helt uvitende om at det ble holdt kvinner fanget i huset. Han beskriver faren som en svært voldelig mann og de pågrepne onklene som alkoholiserte.

Ifølge Anthony Castro ble moren hans nesten slått i hjel av faren mens hun var i rekonvalesens etter en hjerneoperasjon. Moren tok med seg Anthony og hans tre søstre og flyttet fra ektemannen i 1996 etter årevis med overgrep.

ETTERFORSKER: Politiet fortsatte tirsdag å gjennomsøke huset der de tre kvinnene ble funnet.
SCANPIX
KJETTINGER: Politiet skal ha funnet kjettinger, tau og teip i rommene der kvinnene ble holdt fanget.
SCANPIX

Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus ble reddet ut av huset i Cleveland mandag. Knight var cirka 20 år da hun forsvant i Cleveland i 2002. Berry forsvant et knapt år senere, 21. april 2003, mens Gina DeJesus forsvant over ett år senere. Begge var i midten av tenårene.

— Han fortjener ikke å ha noe liv lenger. Han fortjener å tilbringe resten av livet bak murene, sier sønnen om faren.

Fant kjettinger og tau

Ubekreftede opplysninger fra huset der kvinnene ble holdt fanget har begynt å lekke ut i lokale medier. Politiet skal ha funnet kjettinger, tau og teip i rommene der kvinnene ble holdt fanget. Kvinnene skal ha abortert flere ganger på grunn av slag og feilernæring.

Politiet skal nå gå i gang med grundige avhør av de tre mistenkte i saken og har frist på seg til onsdag kveld lokal tid med å sikte de tre.

Politiet fortsatte tirsdag å gjennomsøke huset der de tre kvinnene ble funnet. Familiene deres er både sjokkerte og overlykkelige.

— Hun er min beste venn. Jeg er så glad for at hun er hjemme igjen, sier Ricardo DeJesus, bror til Gina, til CNN.

Nå lover han aldri å slippe søsteren av syne.

— Det er et Guds mirakel at hun er tilbake. Det er alt jeg kan si.

VAR VENNER: En av de mistenkte var venn med faren til en av de kidnappede jentene.
SCANPIX