Mandag ble flere hus i det fattige Tawahin-distriktet vest i Damaskus-provinsen ødelagt av bulldosere med støtte fra kampsoldater, ifølge aktivister og innbyggere.

— Bulldoserne raserer butikker og boliger. Innbyggerne er i gatene, forteller en kvinne som bor i et høyhus med utsikt over området.

Samtidig tvang soldatene innbyggerne til å male over regimefiendtlig graffiti og i stedet skrive slagord som glorifiserer president Bashar al-Assad, hevder aktivister.

— Dette er uprovosert avstraffelse. Opprørerne har forlatt området, det er ikke lenger demonstrasjoner der, sier Mouaz al-Shami, en aktivist som jobber med å samle inn videomateriale av ødeleggelsene.

Aktivister hevder at minst 200 hus og butikker enten er rasert eller brent ned i byen Deraa sør i Syria de siste par dagene. Området er i hovedsak tømt for folk etter hærens bombarderinger, som har drevet omkring 40.000 mennesker på flukt til Jordan.

— Dette er første gang vi ser en systematisk kampanje som består i å jevne hus og butikker med jorden ved hjelp av bulldosere i Damaskus-området, sier opposisjonsaktivist Rami al-Sayyed.

Bulldosere rullet også inn i Khashabeh-området i den nordlige Damaskus-forstaden mandag. I Tawahin ble flere titalls hus ødelagt, ifølge aktivister. (©NTB)