Det fire dager lange sammenhengende portforbudet vil vare fra 18. til 21. september, ifølge Ibrahim Ben Kargbo, som er rådgiver for president Ernest Bai Koroma.

— Denne aggressive tilnærmingen er nødvendig for å håndtere spredningen av ebola en gang for alle, sier Kargbo til nyhetsbyrået Reuters.

Formålet med det drastiske tiltaket er å gjøre det mulig for helsepersonell å finne smittede personer som er i et tidlig stadium av sykdommen.

21.000 mennesker vil jobbe med å håndheve portforbudet, ifølge Koroma. Allerede er flere tusen politifolk og soldater satt inn for å håndheve karantenen i byene i de verst rammede områdene.

Hjelpeorganisasjoner fra en rekke land bistår helsevesenet i landene som er rammet av ebola-epidemien i Vest-Afrika, men viruset spres likevel stadig raskere. At helsevesenet i flere av de afrikanske landene er dårlig utviklet, gjør arbeidet vanskeligere.

Så langt antas det at om lag 490 mennesker har dødd av ebola i Sierra Leone. Landet er et av verdens fattigste og var rammet av en blodig borgerkrig på 1990-tallet og fram til 2002.