Narkopoliti etterforsker dødsfallet

Det amerikanske narkotika- og legemiddelpolitiet er trukket inn i etterforskningen av Michael Jacksons dødsfall.

Publisert Publisert

Foto: JOSHUA LOTT

  • Tore Sehl
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Det føderale politiet som har ansvar for narkotikasaker, men også for ulovlig bruk og produksjon av andre medikamenter, er bedt om å støtte Los Angeles-politiet i etterforskningen av popstjernens død.

Det føderale politiet kan bidra med erfaring innen etterforskning av medikamentmisbruk og ulovlig produksjon, og med stoffer det lokale politiet kanskje ikke har kjennskap til, sier en politikilde til nyhetsbyrået AP.

Politiet skal sannsynligvis etterforske Jacksons leger, de medikamentene de skrev ut resept på til popstjernen, og hvorvidt de hadde rett til å skrive ut disse medikamentene.

Sprøytespekulasjoner

Rettsmedisinerne som gjennomførte den første obduksjonen av 50-åringen, konkluderte med at han hadde tatt medikamenter, men opplyste at endelig svar på analysene først vil foreligge om seks–åtte uker.

Obduksjonsrapporten har ført til spekulasjoner om Jacksons bruk av smertestillende og antidepressiva.

Cherilyn Lee, en sykepleier som har jobbet med Jackson, sier at hun gjentatte ganger nektet stjernen Diprivan, et legemiddel som gjerne brukes under operasjoner for å gjøre pasienten bevisstløs.

Advokaten til Michael Jacksons lege avviste kort tid etter stjernes død mel-dinger om at legen ga popstjernen en sprøyte med kraftig smertestillende medisin kort før han døde.

– Det var ikke Demerol, ikke OxyContin, sa doktor Conrad Murrays advokat, Edward Chernoff, om ryktene om at legen ga Jackson er sprøyte en times tid før hjertet hans stanset.

Neverland avlyst

Jackson-familien avviste onsdag at det skal holdes en markering eller begravelse for den avdøde popstjernen på hans ranch Neverland.

En hær av fans og journalister beleiret ranchen utenfor Santa Barbara, etter at det ble meldt at Jacksons båre skulle føres dit for en offentlig markering, med legemet i en åpen kiste.

I forbindelse med offentliggjøringen av testamentet onsdag, sa familien at de arbeider med planer om en offentlig minnemarkering, og at de vil gjøre tid og sted kjent i nær fremtid.

Los Angeles Times meldte tidligere at det var byråkratiske problemer som var kommet i veien for familiens ønske om en begravelse på Neverland.

En talsmann for Santa Barbara sa at de ville måtte godkjenne en begravelse på privat område, men at de ikke hadde mottatt noen søknad fra Jackson-familien.

Det har vært en rekke spekulasjoner om Michael Jacksons legemiddelbruk etter at hans død. Nå trekkes det føderale narkotikapolitiet inn i etterforskningen.

Journalistene pakker sammen og forlater Neverland, etter at Jackson-familien har gjort det klart at det ikke blir noen markering eller begravelse for den avdøde popstjernen på ranchen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Gutt (1) falt i elv i Geiranger – funnet død etter flere timer

  2. Koronavaksine klar for siste testfase

  3. Ordfører vil ha ny motorvei i Åsane i dagen: – Vi må velge den billigste løsningen

  4. «Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.»

  5. Plutselig møtte Baste en oter på bytur

  6. Tre personer skal være knivstukket i Sarpsborg