100 fryktes døde i flykrasj

En religiøs leder og minst to framtredende politikere er blant de omkomne etter at et fly med over 100 passasjerer styrtet i Nigeria søndag.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Rundt 100 mennesker er omkommet etter at passasjerflyet fra det nigerianske flyselskapet ADC Airlines styrtet like utenfor flyplassen søndag, ifølge nigerianske tjenestemenn.

Blant de omkomne er en av Nigerias viktigste muslimske religiøse ledere, sultanen av Sokoto Mohammadu Maccido. Også Maccidos sønn, som er senator, viseguvernøren i Sokoto og ytterligere én senator mistet livet i flyulykken, opplyser en talsmann for myndighetene i Sokoto.

Krasjlandet

– Det var 104 mennesker om bord, inkludert seks kabinansatte, sier Sam Adurogboye fra nigerianske luftfartsmyndigheter til AFP.

Han legger til at minst tre mennesker overlevde styrten. Lokale medier og helsepersonell melder om mellom fem og seks overlevende.

Flyet var på vei fra Abuja til Sokoto da det få minutter etter avgang styrtet og deretter tok fyr, forteller øyenvitner og luftfartskilder.

– Flyet krasjlandet i utkanten av Abuja like etter at det tok av, og brøt ut i flammer. Det var et passasjerfly som skulle fra Abuja til Sokoto med over 100 mennesker om bord, sier en kilde i Nigerias etat for krisehåndtering.

En lokal radiostasjon ba leger i området om å dra til ulykkesstedet.

Mange ulykker

Det skal ha vært dårlig vær i området da flyet tok av, men årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

ADC Airlines er et populært flyselskap i Nigeria.

Dette er den tredje alvorlige flyulykken i Nigeria på bare litt over et år. I forrige måned mistet 14 militære offiserer, blant dem ti generaler, livet da flyet deres styrtet i et fjell i delstaten Benue sentralt i Nigeria.

I desember i fjor styrtet et passasjerfly fra selskapet Sosoliso i oljebyen Port Harcourt. Alle de 117 om bord omkom.

To måneder tidligere styrtet et fly fra et annet flyselskap, Bellview, i landsbyen Lisa nær Lagos. Mer enn hundre mennesker mistet livet i denne ulykken.

Redningsmannskaper på ulykkesstedet hvor et nigeriansk passasjerfly styrtet søndag. Rundt 100 mennesker, inkludert en av landets viktigste religiøse ledere, døde i styrten, sier nigerianske tjenestemenn. Foto: AFOLABI SOTUNDE

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. «Brann vil ikke, Sandefjord kan ikke. Slik er det nå.»

  2. For tre måneder siden var det krise for butikken. Nå selger hun dobbelt så mye som i fjor.

  3. Slik så bilen ut etter tunnel­brannen på E39

  4. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  5. Sommeren på vei tilbake: – Kan bli 20 grader fra onsdag

  6. – Stormen vi har advart om, kommer nå