Slektninger og venner av en mann som var blitt drept kvelden før i et angrep mot et hotell i Mubi, hadde fredag samlet seg i rådhuset i byen for å sørge, melder nigeriansk TV.

Midt under seremonien tvang væpnede menn seg inn i bygningen og skjøt og drepte minst 16 av de sørgende.

Angrepet i Mubi skjedde dagen etter at seks mennesker ble drept og ti såret i et angrep mot en kirke i Gombe nordøst i Nigeria. En talsmann for kirkesamfunnet Deeper Life Church i Gombe sier at han tror medlemmer av den islamistiske gruppa Boko Haram sto bak angrepet.

I romjula ble Nigeria rammet av flere angrep mot kirker, blant annet ett angrep nær hovedstaden Abuja som kostet minst 39 mennesker livet. Boko Haram tok på seg ansvaret for angrepene.

Nigerias president Goodluck Jonathan har innført unntakstilstand i fire delstater nord i landet. Fredagens angrep skjedde imidlertid i en annen delstat ved grensa til Kamerun.

Nigeria er Afrikas mest folkerike land med rundt 160 millioner innbyggere. Rundt halvparten er kristne, den andre halvparten muslimer.

De fleste kristne bor sør i landet, mens muslimene er i flertall i nord. I mange lokalsamfunn lever kristne og muslimer side ved side, uten at dette skaper konflikter.