Den australskfødte 60-åringen ble pågrepet i sitt hjem i Tauranga på New Zealand i november i fjor, og han ble opprinnelig også siktet for å ha forsøkt å hyre en leiemorder for å ta livet av to personer.

Sa seg skyldig

Denne delen av siktelsen er senere frafalt på grunn av manglende bevis, men Rudd sa seg skyldig i de to andre tiltalepunktene da rettssaken åpnet tirsdag.

Ifølge tiltalen ringte Rudd i september i fjor en tidligere ansatt og truet med å drepe ham og datteren hans.

Da politiet rykket ut til den 60 år gamle rockerens hjem, fant de 0,71 gram metamfetamin og 130 gram cannabis. Drapstruslene og narkotikabesittelsen har til sammen en strafferamme på sju år.

AC/DC ble dannet av de australske brødrene Angus og Malcolm Young i 1973 og Rudd ble trommeslager i bandet to år senere. I 1983 ble han sparket ut som følge av fyll og en opprivende konflikt med Malcolm.

200 mill. plater

Rudd slo seg deretter ned i Tauranga, der han blant annet kjøpte et helikopterselskap og åpnet restaurant. I 1994 ble han igjen med i bandet, som har solgt over 200 millioner plater opp gjennom årene.

Malcolm Young lider av demens og er ikke lenger med i AC/DC, som om få uker legger ut på sin verdensomspennende Rock or Bust-turne.

Rudd er å finne på plakaten, men om han også blir å finne bak trommene, er høyst uklart.