- Janukovitsj har fått hjerteinfarkt

Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj skal være innlagt på sykehus etter et hjerteinfarkt, melder Dagbladet.

Publisert Publisert

MANGE RYKTER: Det har de siste dagene versert flere rykter om helsetilstanden til Ukrainas nylig avsatte president, Viktor Janukovitsj. Russiske medier melder fredag morgen at han skal være innlagt på sykehus etter et hjerteinfarkt, mens et ukrainsk nyhetsbyrå skriver at han er død. Foto: SCANPIX

  • Erlend Langeland Haugen
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Flere russiske medier melder fredag morgen at tilstanden til den ukrainske eks-presidenten er alvorlig, ifølge Dagbladet. Offisielle kilder har ikke bekreftet opplysningene.

Unian, et ukrainsk nyhetsbyrå, melder at Janukovitsj allerede er død, og viser til «kilder de stoler på».Ukrainsk etterretning skal også ha bekreftet overfor Unian at Janukovitsj er død, ifølge Dagbladet.

Les også

Obama på telefon med Putin

Les også

Russerne elsker Putin

VG skriver at de første meldingene om at Janukovitsj skulle hatt hjerteinfarkt ble publisert tirsdag hos russiske Pravda. Også de hevdet at Janukovitsj var død.

Disse påstandene ble onsdag ble de kategorisk avvist, blant annet av Russlands president Vladimir Putin.

Flyktet til Russland

Viktor Janukovitsj ble avsatt under den ukrainske revolusjonen i forrige uke.

Janukovitsj kom seg til Russland etter noen dager på rømmen i Ukraina, og viste seg sist offisielt under en pressekonferanse 28. februar.

Et brev som skal være fra den avsatte presidenten, der Janukovitsj ber Russland sende styrker til Ukraina, ble vist frem på et møte i FNs sikkerhets råd 3. mars. Det ble ikke opplyst om når brevet skal ha blitt skrevet.

Russlands president Vladimir Putin diskuterte i en time i natt med USAs president Barack Obama, men de ble ikke enige. Putin skal ha avvist et forslag fra Obama om en diplomatisk løsning.

Putin-talsmann klager

I etterkant av samtalene har Putins talsmann, Dimitrij Peskov, klaget over at den russiske presidenten ikke blir møtt med forståelse.

— Trass i presidentens stadige forsøk hver eneste dag på å forklare Russlands posisjon, blir vi møtt med en vegg av null forståelse, sier Dimitrij Peskov til russisk TV fredag.

Han avviser samtidig at russiske myndigheter styrer utviklingen i Ukraina.

— Tvert imot, sier Peskov til Rossiya 24, ifølge NTB.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Russland raser mot NATO

  2. Russisk toppolitiker: Vi vil aldri krige mot Ukraina

  3. - Russland vil følge folkeavstemningen

  4. FN sender menneskerettsekspert til Krim