— Situasjonen her er absolutt rolig. Alle myndigheter og politiet arbeider som normalt, og all kommunikasjon, matvarebutikker og bensinstasjoner fungerer helt normalt, sier turistminister Aleksander Lijev.

Turisme er en av de viktigste inntektskildene for den semitropiske halvøya i Svartehavet, men de regionale myndighetenes turistminister er likevel ikke optimistisk i år.

— Krim venter en svært vanskelig turistsesong, men det er vanskelig å vite hvor mye markedet vil falle, sier han til nyhetsbyrået Itar-Tass.

Til tross for normaliseringen den siste tiden, som byrået skriver, venter myndighetene nedgang i turismen.

Lijev sier at 100.000 turister er kommet hittil i år, fra forskjellige regioner, men først og fremst fra Ukraina. Det er en nedgang på 10 prosent allerede før krisen.

Han sier at de fleste som hadde bestilt reise til Krim, nå har avbestilt etter at mediene har skrevet om det som Itar-Tass påstår er en sikkerhetsrisiko. Men det er ingen sikkerhetsrisiko på Krim, føyer byrået til.

Jagerfly og skip

To russiske marinefartøyer krysset tirsdag gjennom Bosporos på vei til Svartehavet, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia. De skriver at Russland trolig har kalt skipene tilbake til Svartehavsflåten for å styrke sin militære tilstedeværelse på Krim.

Et ukrainsk fartøy er i tillegg observert i Dardanellene på vei til Bosporos og Svartehavet, skriver Anatolia.

Tyrkia opplyste at åtte jagerfly var sendt opp mandag etter at et russisk spionfly var observert på vei langs den tyrkiske nordkysten.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan snakket tirsdag kveld med Russlands president Vladimir Putin og gjorde det klart at han mener det er ukrainernes ansvar å løse sine problemer.

Han påpekte at et ustabilt Ukraina ville ha en svært negativ effekt på hele regionen.

Tyrkia har flere ganger uttrykt bekymring for situasjonen til tatarene, som er en tyrkisktalende minoritet på Krim. Krim hørte til det ottomanske riket til halvøya ble erobret av Russland i det 18. århundre.

Obama truer

USAs president Barack Obama truer med å utebli fra det planlagte G8-møtet i Sotsji i juni om ikke Russland snur i Ukraina.

Obama drøftet tirsdag i en lang telefonsamtale med den tyske statsministeren Angela Merkel mulige politiske løsninger på krisen.

Han har tidligere foreslått for Russlands president Vladimir Putin en mulig utvei som innebærer at Russland trekker sine styrker ut av Krim og åpner for at internasjonale observatører passer på at rettighetene til de russisktalende i Ukraina blir respektert.

I samtalen med Merkel tok han opp den potensielle løsningen, som også ville innebære at Russland måtte forholde seg direkte til de nye myndighetene i Ukraina.