Mens grekerne venter på at klokken går mot midnatt, og landet kastes ut i usikkerhet, kommer mørke skyer inn over hovedstaden og slipper ned et voldsomt regnvær.

Ja-folket

Ja-folket er samlet på Syntagmaplassen i kveld med EU-flagg og buttons med påskriften NAI, som betyr JA på gresk.

Titusener av eurovennlige athenere markerer at de vil være i unionen.

Få timer før betalingsfristen på avdraget på 13 milliarder norske kroner forfaller, har greske myndigheter bedt om å få utsatt betalingen til november.

— Vi er redde i kveld. Vi er redde for bankene våre, for bedriftene våre, og for eiendelene våre, sier Maria Kiamaktzodlou, som har seg en NAI-button på blusen.

Les også:

Må få hjelp

Storparten av folkemengden på Syntagmaplassen tirsdag kveld er eldre og pent kledd. Tung bevæpnet politi og militærpoliti har stengt gatene rundt parlamentet, men det er få tegn til konfrontasjoner.

— Jeg har kommet her i kveld, fordi det er en farlig situasjon for landet. I morgen vil vi være i løse luften - ingen vet hvor dette vil ende, sier økonomistudent Irini Dermitzakis.

Men selv om hun er Europatilhenger, er hun ikke ukritisk til kreditorenes harde linje overfor hjemlandet

— Vi trenger at EU strekker seg litt i vår retning nå. De må også vise mer fleksibilitet.

Nei og atter nei

Ja-folket er imidlertid mindre synlig i bybildet enn de som er imot videre gresk euromedlemskap.

Hele Athen er nå dekket med ordet "OXI" - som betyr nei. Det er sprayet på vegger, det klistret på plakater og det er skrevet på lapper og brosjyrer som blåser rundt i gatene.

— Dersom det er sant at Alexis Tsipras er i ferd med å signere en avtale med EU, er det et stort svik, sier Phevos Cholevas.

Cholevas og to kamerater vandrer rundt i gatene i det velbeslåtte nabolaget Kolonaki og klistrer opp plakater. De tilhører en av Hellas mange politiske venstregrupperinger.

Sinte

— Jeg tror ikke Tsipras kan skrive under på noen avtale. De har sagt hele tiden at de ikke skal gjøre det, og at vi skal få bestemme selv på søndag, sier Propylain Sanaze.

Han tror det vil bli store reaksjoner hvis det inngås noe form for kompromiss før avstemningen søndag.

— Folk er sinte. Vi forlanger at gjelden slettes og at vi går ut av eurosonen. Vi vil ikke godta eller anerkjenne noen avtale, sier Sanaze.