Kondomer, hundehalsbånd og brent mat

Det finnes museer for det meste. Her er noen av de aller særeste.

Publisert Publisert

Piggtrådmuseet

icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Hvor: Texas, USA

Piggtrådmuseet i Texas kan virke sært, men temaet fascinerer mer enn mange besøkende forventer.

Det drøyt tusen kvadratmeter store Devil’s Rope Museum er ett av mange fascinerende og kuriøse stoppesteder langs den berømte Route 66. Museet tar for seg piggtrådens historie fra den spede starten i 1853, og har registrert over 2000 varianter og drøyt 450 patenter for piggtråd.PS: Det finnes også et piggtrådmuseum i Kansas. Det gjør faktisk det...

www.barbwiremuseum.com

Museet for buktalerdukker

Hvor: Kentucky, USA

Et museum stappet fullt av buktalerdukker: Fascinerende og underholdende for noen – usigelig creepy for ganske mange andre. Museet har over 700 dukker utstilt, og kan blant annet skilte med dukkene til flere kjente buktalere, deriblant Jeff Dunham.

venthavenmuseum.com

Museet for hundehalsbånd

Det finnes museer for det aller meste, også hundehalsbånd.

Hvor: Kent, StorbritanniaDrøyt hundre hundehalsbånd fra en periode på over 500 år kan beskues på dette museet i Leeds Castle i Kent, der fru Gertrude Hunt har donert sin samling til minne om sin mann John Hunt. Om du ikke er altfor interessert i den slags, så er det flotte slottet verdt et besøk uansett.

www.leeds-castle.com

Parasittmuseet

Hvor: Tokyo, Japan

Over 300 ulike former for parasitter er utstilt i dette museet. Samlingen inkluderer noen virkelig ekle eksemplarer, som en ti meter lang bendelorm.

kiseichu.org

Museet for kondomer

Kondommuseet i Wien viser hvordan folk har beskyttet seg opp gjennom tidene.

Hvor: Wien, ØsterrikeI 2009 åpnet dette vesle museet knyttet til en leken kondombutikk i den østerrikske hovedstaden. Museet har utstilt et bredt utvalg kondomer i ulike farger, størrelser og fasonger, og gir en innføring i preventivenes mangslungne historie.

PS: Bangkok har også et lite kondommuseum som holder til i Helsedepartementet i utkanten av byen.

www.liebens-wert.at

Museet for dårlig kunst

Hvor: Boston, USA

Det produseres ufattelige mengder elendig kunst her i verden, og det virker rimelig at fenomenet har sitt eget museum. Museet ble grunnlagt i en privat kjeller for 20 år siden, og har siden vokst seg inn i tre ulike lokaler i Boston-området.

www.museumofbadart.org

Museet for brent mat

museumofburntfood-854xXXUDSD.jpg

Hvor: Massachusetts, USADette museet skryter av å ha utstilt «some of the greatest original carbonized cullinary artwork in the world», og har du ikke tenkt deg til Massachusetts med det første, kan du beundre mange av "kunstverkene" online. Museet har for øvrig også sin egen offisielle harpist.

burntfoodmuseum.com

Det internasjonale toalettmuseet

Hvor: Dehli, India

Det kan høres kuriøst ut, men menneskelige avtreder er et utømmelig tema, om du unnskylder ordbruken. Museet tar for seg toalettets historiske og estetiske utvikling opp gjennom århundrene.

sulabhtoiletmuseum.org

Gressklippermuseet

lawnmowerworld.co.uk-yhDKHZWAO1.jpg

Hvor: Merseyside, StorbritanniaDet britiske gressklippermuseet i Merseyside ved Liverpool har over 200 eksemplarer av dette kjekke hageredskapet. Her kan du lære om gressklipperens historie fra Edwin Beard Budding fant opp den første for snart 200 år siden, og fram til moderne, selvgående varianter.

www.lawnmowerworld.co.uk

Dessuten har du karripølsemuseet i Berlin, travmuseet i Årjäng, penismuseet på Island, hurtignudelmuseet i Tokyo, heksemuseet i Cornwall og selvsagt miniflaskemuseet i Oslo, for å nevne noen få.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Brann-keeperen beklager tabben: – En klar feil av meg

  2. Kampens snakkis: – En parodi, mener Brann-treneren.

  3. Siri Økland er død. – Dei sterke tekstane har hjelpt mange.

  4. Bybanestriden: Frykter Åsane-banen aldri blir bygget

  5. «No startar kaoset»

  6. Sjukepleiaren grøssa då ho fekk høyre korleis pasienten vaska seg