Advokatene møttes mandag i byen Mthatha etter at 16 av Mandelas slektninger hadde bedt en domstol om å gi ordre om at levningene av tre av Mandelas barn måtte bringes tilbake til Qunu, landsbyen der den tidligere presidenten vokste opp.

Det var Mandelas eldste barnebarn Mandla som i 2011 angivelig fikk flyttet de tre gravene til landsbyen Mvezo, om lag 30 kilometer unna Qunu, uten at den øvrige familien hadde samtykket til det.

Fødested

Tirsdag skal Mandla Mandela ifølge sine advokater komme med sitt tilsvar til kravet om å flytte gravene tilbake til Qunu.

— Når vi ser hva han sier, vil vi vurdere neste skritt, sier Sandla Sigadla, som er advokaten til de 16 Mandela-slektningene.

Mandla Mandela har tidligere sagt at han vil at Mandela skal begraves i Mvezo, landsbyen der Nelson Mandela ble født og der Mandla er stammeleder.

Kritisk, men stabil

Samtidig melder sørafrikanske myndigheter at tilstanden til Nelson Mandela fremdeles er kritisk, men stabil. Det er første gang siden lørdag det kommer en offisiell oppdatering om den svært populære frigjøringsheltens helsetilstand.

I uttalelsene fra president Jacob Zumas kontor blir også sørafrikanerne oppfordret til å begynne å legge planer for Mandelas 95-årsdag, som er 18. juli.

— Vi må alle gjøre noe for godt menneskeheten denne dagen, som en hyllest til vår tidligere president, sa Zuma.

Mandela ble innlagt på sykehus i Pretoria 8. juni på grunn av alvorlige lungeproblemer. Helt siden da har folk strømmet til sykehuset og lagt ned blomster og hilsninger for å vise støtte og sympati. (©NTB)