Den britiske avisen skriver søndag at en militær beslutning om dette ble tatt før presidentvalget lørdag.

Iran er fullt bestemt på å forsvare regimet i Damaskus, skriver The Independent med henvisning til «proiranske kilder som har vært dypt innblandet i den islamske republikkens sikkerhet».

Ifølge artikkelen har de samme iranske kreftene vurdert å åpne en ny syrisk front mot Israel på Golanhøydene.

Dypere iransk engasjement

Iranske kilder forteller ifølge The Independent at Iran fortløpende holder samtaler med Russland om borgerkrigen i Syria.

Sammen med den libanesiske sjiamilitsen Hizbollah er Iran og Russland president Assads viktigste allierte. Krigere fra Hizbollah har de siste ukene kjempet side om side med regimestyrkene i Syria, men ifølge The Independents kilder vil disse krigerne nå trekke seg tilbake, men Iran vil gå sterkere inn.

Meldingene kommer bare dager etter at kilder i Det hvite hus i USA varslet at landet nå vil gi direkte våpenstøtte til de syriske opprørsstyrkene.

Ifølge Det hvite hus er det nå bekreftet at syriske regjeringsstyrker har brukt kjemiske våpen mot opprørerne. Dette skal ha endret president Barack Obamas vurdering av borgerkrigen.

Obama har lenge gjort det klart at bruk av kjemiske våpen er en «rød linje» i saken.

Forsterkninger i Jordan

Tidligere har Obama strittet imot at USA skulle trekkes inn i et nytt uoversiktlig militært engasjement i et muslimsk land i Midtøsten, men han har vært under press fra Storbritannia, Frankrike, arabiske land og opposisjonen i USA.

USA har også sendt Patriot-raketter og jagerfly til Jordan, og amerikanerne vurderer ifølge vestlige diplomater å innføre en flyforbudssone over deler av Syria for å svekke regimestyrkene.

Jordans kong Abdullah forsikrer nå om at landet vil kunne svare på enhver trussel.

— Hvis verden ikke hjelper som den burde, og hvis denne saken blir en fare for vårt land, vil vi i ethvert øyeblikk kunne ta de skrittene som trengs for å forsvare landet og folkets interesser, sier han.

Mer enn 500.000 syrere har flyktet til Jordan på grunn av borgerkrigen, ifølge tall fra FN. Det er ventet at antallet vil fordobles innen året er omme.

Frykt for spredning

I både Jordan og andre land i regionen er frykten stigende for at konflikten i Syria skal spre seg.

Borgerkrigen har en sterkt sekterisk dimensjon og gjenspeiler på den måten bredere konflikter som preger hele regionen. Mens det syriske regimet er dominert av alawitter, en sekt som springer ut av sjiaislam, er opprøret drevet fram av sunnimuslimer.

Assad og hans regime støttes av sjiaregimet i Iran og sjiabevegelsen Hizbollah i Libanon. Sunnidominerte arabiske land har på sin side støttet opprørerne.

Det gjelder også Egypt, ett av de mektigste landene i regionen. Lørdag sa Egypts president Mohamed Mursi at han hadde brutt alle diplomatiske bånd til Syria. Beslutningen ble tatt etter at sunnimuslimske religiøse ledere tidligere i uka fremmet et krav om «hellig krig» mot Assad.

Ifølge FN har minst 93.000 syrere mistet livet i borgerkrigen, i snitt 5000 hver måned.