— Syriske sikkerhetsstyrker har massakrert mer enn 90 personer, inkludert 50 barn, i byen Houla, sier eksilgruppen Syrisk observatorium for menneskerettigheter lørdag.

Fredag kveld meldte gruppen at minst 50 personer var drept. Tallene er ikke bekreftet fra andre kilder.

Angrepet, som startet fredag kveld, fortsatte langt ut i nattetimene, ifølge Rami Abdel, som jobber for gruppen. Ifølge menneskerettsgruppen flykter mennesker nå fra Taldu-landsbyen i Houla i frykt for nye angrep.

På nettstedet YouTube er det ifølge AFP lagt ut amatørvideoer fra Houla som viser grusomme bilder av barn som ligger døde på bakken med ødelagte kropper.

- Halvparten barn

Opposisjonsgruppen Syrias nasjonale råd (SNC) mener tallet på drepte i Houla er så høyt som 110 personer og oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å handle umiddelbart.

— Mer enn 110 personer ble drept, halvparten av dem barn, av syriske sikkerhetsstyrker i Houla. Noen av ofrene ble truffet av kraftige våpen, mens andre, hele familier, ble massakrert, sier SNCs talskvinne Basma Kodmani i en uttalelse lørdag.

— Syrias nasjonale råd oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å innkalle til krisemøte for å vurdere situasjonen i Houla og avgjøre FNs ansvar i lys av slike massedrap, fordrivelser og tvungen migrasjon fra hele nabolag, sier hun.

Syrisk observatorium for menneskerettigheter mener det internasjonale samfunnet står stille og ser på «massakrene utført av syriske sikkerhetsstyrker».

Flere sammenstøt

Ifølge aktivister begynte de syriske sikkerhetsstyrkene å skyte med granater mot Houla fredag kveld.

Tidligere fredag kom det meldinger om en rekke andre sammenstøt rundt om i Syria, som skal ha kostet flere titalls mennesker livet.

De siste voldsepisodene skjer samtidig med at FNs Syria-utsending Kofi Annan legger siste hånd på planene om et nytt besøk til Syria, nesten halvannen måned etter at en våpenhvile i det uroherjede landet skulle ha trådt i kraft.

Ifølge syriske aktivister har mer enn 12.600 mennesker mistet livet i konflikten i Syria, mens FN mener at rundt 10.000 er drept.