De nye avsløringene kommer samtidig som hans parti, det høyreorienterte Frihetens folk, er aktuelt som en mulig koalisjonspartner i en ny italiensk regjering.

Etterforskerne i Napoli undersøker anklager om at senator Sergio De Gregorio fikk 3 millioner euro for å forlate sitt parti og slutte seg til Frihetens folk, ifølge italienske nyhetsbyråer.

De Gregorios partiskifte bidro til at den siste sentrum-venstre-regjeringen til Romano Prodi falt i 2006.

Frihetens folk har ingen kommentar til den konkrete etterforskningen, men i en kunngjøring fra partisekretær Angelino Alfano heter det at «dommernes aggresjon mot Silvio Berlusconi er i gang igjen».

Han gjorde det klart at partiet skal arrangere en demonstrasjon for å «forsvare partiets suverenitet og det italienske demokratiet».

I en annen sak har etterforskere i Reggio Emilia innledet etterforskning av Berlusconis løfte om å sende tilbake eiendomsskatten som ble betalt i fjor, om han vant valget denne uka.

Etterforskningen ble innledet som følge av to klager om at løftet måtte betraktes som et forsøk på å kjøpe stemmer.

En talskvinne for Frihetens folk kalte i en erklæring etterforskningen for «et ulogisk tiltak som tar sikte på å true alle som dommerne ikke liker».