Det er tidligere blitt meldt at 49 personer var om bord i flyet.

En kilde i det ukrainske militærets antiterror-operasjon sier til TV-stasjonenCNNat angrepet skjedde fredag kveld.

— Kynisk og forrædersk åpnet terroristene ild med et storkalibret maskingevær og traff et fly av typen Iljusjin-76, heter det i en uttalelse fra det ukrainske forsvarsdepartementet.

Transportflyet med ukrainske soldater om bord var i ferd med å lande på en flyplass ved byen Luhansk da det ble truffet. Hvis alle om bord ble drept, er angrepet trolig et av de blodigste så langt i konflikten øst i Ukraina.

Stridsvogner

De siste ukene har det vært flere harde kamper mellom prorussiske separatister og regjeringsstyrker i de østlige delen av landet. Ukrainas regjering anklager Russland for å støtte opprørerne, noe den russiske regjeringen avviser.

Myndighetene i Ukraina har beskyldt Russland for å ha latt flere stridsvogner og annet militært personell krysse grensa mellom de to landene. Også regjeringen i USA mener det stemmer at stridsvogner har kjørt over grensa fra Russland til den østlige delen av Ukraina.

— Vår vurdering er at separatister øst i Ukraina har skaffet seg tunge våpen og militært utstyr fra Russland, sa det amerikanske utenriksdepartementets talsperson Marie Harf fredag.

Ord mot ord

Også en rekke militære kjøretøyer og rakettkastere ha krysset grensen. Videoer lagt ut på internett tyder på at rakettkasterne er blitt fraktet gjennom Luhansk, ifølge Harf. Hun mener våpnene stammer fra et våpenlager i Russland.

— Russland vil hevde at stridsvognene ble tatt fra ukrainske styrker, men ingen ukrainsk stridsvognenheter har operert i dette området, sier talspersonen.

Regjeringen i Russland avviser anklagene fra USA og Ukraina og hevder i stedet at ukrainske stridsvogner har krysset grensen og kjørt inn i Russland.

— President Putin har bedt utenriksdepartementet om å kontakte sine ukrainske kolleger om denne alvorlige grensekrenkelsen, sa en talsperson for den russiske presidenten Vladimir Putin fredag.