Beslutningen ble tatt av det israelske sikkerhetsrådet torsdag, dagen etter at Hamas kunngjorde nyheten om avtalen med den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO.

— Sikkerhetsrådet har enstemming vedtatt at israelske myndigheter ikke vil forhandle med en palestinsk regjering støttet av Hamas, en terrororganisasjon som har som mål å ødelegge Israel, heter det i en uttalelse fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor.

— Israel vil også innføre økonomiske sanksjoner mot den palestinske selvstyremyndigheten på Vestbredden, heter det videre i uttalelsen.

Spiker i kisten

Både Israel og USA har Hamas på sine lister over terrororganisasjoner. Onsdag kunngjorde Ismail Haniyeh, statsminister for Hamas-regjeringen som styrer Gazastripen, at bevegelsen har inngått en forsoningsavtale med PLO, som den palestinske presidenten Mahmoud Abbas tilhører.

Avtalen innebærer blant annet at Hamas og Fatah, den største politiske gruppen i PLO, skal danne en ny enhetsregjering innen fem uker og at det holdes nasjonale valg om et halvt år.

Hamas og PLO har vært i sterk strid med hverandre siden Hamas tok makten på Gazastripen i 2007 og kastet Fatah ut fra området.

Torsdagens utspill fra Israel er trolig den siste spikeren i kisten for forsøket på å få fredsprosessen i Midtøsten på skinnene igjen.

Avlyste møte

Da nyheten om den palestinske forsoningsavtalen ble kjent onsdag, avlyste Israel umiddelbart et møte med palestinske forhandlere.

På dette møtet skulle partene forsøke å finne ut hvordan fristen for de USA-støttede fredssamtalene skulle kunne bli forlenget. Fristen for å komme fram til en fredsavtale, var opprinnelig satt til 29. april.

Etter kunngjøringen av forsoningsavtalen, som kommer etter flere år med mislykkede forsøk på palestinsk forsonlig, var Israel klar på at det er umulig for israelerne å forhandle med Abbas om fred dersom han inngår partnerskap med Hamas.