- Du er vakker, hvisket prinsen

Prins William og Kate Middleton erklært rette ektefolk .

Her kommer bruden.
Her kommer bruden.
Her kommer bruden.
Her kommer bruden.
Her kommer bruden.
  • Lars Martin Gimse
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

SISTE: Seremonien er nå iferd med å avsluttes, og brudeparet går nå smilende ned den røde løperene i Westminister Abbey.

Prins William og Kate Middleton har nå gitt hverandre sitt ja, og Kate har fått ringen på fingeren. Erkebiskopen ba en kort bønn for brudeparet, før han erklærte dem for rette ektefolk.

Etter seremonien lente prins William seg frem til Kate og hvisket «du er vakker», skriver The Guardian.

Kate ble fulgt opp kirkegulvet av sin far Michael.

En smilende brud og hennes far kjørte i en delvis glassdekket bil til kirken, og dermed fikk folk de første glimtene av den mye omtalte brudekjolen.

Kates brudekjole har blondetopp med lange ermer, og hun bærer slør med et diadem.

Det har vært spekulert rundt om hun ville bære diadem eller blomster i håret, og bruden har valgt det første.

sy5c0805.jpg

Blid brudgomTolv minutter på halv tolv ankom en blid prins William og hans bror prins Harry Westminster Abbey. Brudgommen tok seg tid til å småprate med noen av gjestene på vei til sin plass i kirken.

De to prinsene ble eskotert til kirken i bil, og vinket til de skuelystne langs ruten. Også brudgommens far Prins Charles og hans hustru Camilla Parker-Bowles har ankommet Westminster Abbey.

Dronning Elizabeth ankom kirken ti på tolv til lyden av en trompetfanfare.

Det norske kongeparet kong Harald og dronning Sonja ankomen kirken arm i arm. De forlot ambassaderesidensen i Kensington klokken ni lokal tid, og hadde dermed god tid på vei til Westminster Abbey.

— Gleder meg veldig

Kongen har på seg Hærens gallauniform med den engelske hosebåndordenen. I tilegg til krasjanen (ordensstjerne) til Hosebåndsordenen,bærer han krasjanene til St.Olavs orden og Fortjenesteorden, som begge er norske.

— Jeg gleder meg veldig til vielsen, den tror jeg blir fin, sier kong Harald.

Les også

[No available link text]

Litt før klokken halv ti norsk tid ankom de første gjestene Westminster Abbey. Kirken fylles sakte men sikkert opp.

Mange av de 1900 gjestene er nå på plass i kirken, blant dem bryllupets kanskje mest kjente gjester, David og Victoria Beckham, og Elton John og hans partner David Furnish.

Også den britiske statsministeren David Cameron og hans kone Samantha Gwendoline Cameron har funnet sine plasser i kirken.

Forventer én million i gatene

I følge Sky News vil dronning Elizabeth gi Kate og William de offisielle titlene hertug og hertuginne av Cambridge.

Mange tror likevel Kate til daglig vil bli kalt prinsesse Catherine eller prinsesse Kate.

Les også

[No available link text]

Etter vielsen vil en prosesjon med fem vogner trukket av 18 hester kjøre gjennom London gater til Buckingham Palace der mottakelsen skal finne sted.

Forventningsfulle skuelystne fyller Londons gater. Det er ventet at over én million mennesker vil følge den store begivenheten fra gatene.

Bodde hver for seg i natt

De siste timene som ugifte har brudeparet brukt hver for seg. Kate har i natt bodd på luksushotellet Goring, et steinkast unna Buckingham Palace, sammen med moren Carole, faren Michael, søsteren Pippa og broren James. Prins William var hjemme i sin leilighet i Clarence House sammen med broren og forloveren prins Harry.

Når det gjelder valg av forlover har prins William og Kate tenkt helt likt. Prinsen har valgt sin bror Harry, mens Kates forlover er hennes søster Pippa.

Publisert: