Det opplyser amerikanske helsemyndigheter. Mannen er nå innlagt på isolat på et sykehus i byen Dallas i Texas.

Sykehuset opplyste tirsdag at han var plassert i isolat, og senere samme dag kom bekreftelsen på at han er smittet av ebolaviruset. Mannen antas å ha blitt smittet i Liberia, og han ankom USA 20. september. En knapp uke senere oppsøkte han legehjelp.

— Vil ikke spre seg

— Jeg er ikke i tvil om at vi vil klare å kontrollere dette ebola-tilfellet slik at vi ikke får omfattende spredning av sykdommen her til lands, sa sjefen for den amerikanske smittevernmyndigheten CDC, Tom Frieden, på en pressekonferanse tirsdag.

Ifølge Frieden er det likevel mulig at mannen har smittet noen i løpet av perioden etter at han ankom USA.

Den smittede er en voksen mann som ikke jobber som helsearbeider. Myndighetene ønsker ikke å si noe om hvorfor han oppholdt seg i Vest-Afrika.

— Så langt vi kjenner til, er dette den første pasienten som har fått diagnosen utenfor Afrika, sier Frieden.

Flere behandlet

Amerikanske sykehus har flere ganger tidligere behandlet ebola-smittede personer som er blitt fløyet til USA fra Vest-Afrika. I disse tilfellene ble diagnosene stilt før de smittede personene ankom USA.

En person med symptomer som kan tyde på ebola, ble innlagt på sykehus i nærheten av hovedstaden Washington i helgen, men det er foreløpig uklart om denne personen er smittet av viruset.

I Vest-Afrika er så langt over 3.000 mennesker døde som følge av ebola-epidemien. Liberia og Sierra Leone er hardest rammet, og viruset sprer seg fortsatt raskt i disse landene. (©NTB)