I en privat samtale mellom Obama og president Dmitrij Medvedev under sikkerhetskonferansen i Seoul mandag sa Obama at han har liten mulighet til å gjøre noe med Russlands innvendinger før han eventuelt blir gjenvalgt i november. Samtalen mellom de to ble snappet opp av en mikrofon i nærheten som sto på.

— Mitt siste valg

Obama sa at det er viktig at Russland nå gir ham noe spillerom i vanskelige saker, og spesielt når det gjelder rakettskjoldplanene.

— Dette er mitt siste valg. Etter valget vil jeg ha mer spillerom, sa Obama.

— Jeg forstår. Jeg forstår budskapet ditt om spillerom, svarte Medvedev ifølge ABC News.

Russland er svært kritisk til NATOs planer om et rakettskjold til forsvar mot rakettangrep fra land som Iran og Nord-Korea.

Skriftlig garanti

Russland er invitert til et samarbeid om rakettskjoldet. Men russerne er skeptiske og krever en skriftlig, juridisk bindende garanti for at det ikke vil bli brukt mot landets kjernefysiske våpen.

NATO avviser å gi noen skriftlig garanti. Generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sa mandag at NATO på toppmøtet i Chicago vil kunngjøre at en første foreløpig del av rakettskjoldet er på plass.

Russiske myndigheter frykter at skjoldet vil svekke kapasiteten til landets kjernefysiske rakettvåpen. De ønsker et felles rakettskjold der NATO og Russland er likestilt.