Magasinet siterer en etterretningsrapport om telefonsamtaler i timene etter angrepet i forrige uke.

— Forrige onsdag, i timene etter det forferdelige kjemiske angrepet øst for Damaskus, fant det sted panikkartede telefonsamtaler mellom forsvarsdepartementet og lederen for en styrke med kjemiske våpen, der det ble krevd svar, heter det i rapporten.

Samtalene ble altså snappet opp av USAs etterretningsorganisasjoner. Ifølge Foreign Policy er dette grunnen til at Det hvite hus nå sier de er sikre på at angrepet ble utført av regjeringsstyrker.

Men selv om de amerikanske etterretningsfolkene skal være sikre på at regjeringsstyrker sto bak, er det uklart nøyaktig hva som skjedde. Amerikanerne er usikre på om det var en syrisk offiser som iverksatte angrepet på eget initiativ, eller om ordren kom fra øverste hold i regjeringen.

Det er også vanskelig å forstå hvilket motiv president Bashar al-Assad kan ha hatt for å bruke de ulovlige våpnene. En etterretningskilde som Foreign Policy har snakket med, beskriver angrepet som «forferdelig» og «dumt».

USA og flere andre vestlige land vurderer et militært angrep på Syria som reaksjon på angrepet utenfor Damaskus i forrige uke.