— Jeg garanterer ikke for rengjøringen og Fødevarestyrelsens regler er åndssvake, sa direktør Palle Andersen ved Jørn A. Rullepølse A/S til avisen metroexpress våren 2013.

Bakgrunnen for intervjuet var avsløring av at bedriften da hadde produsert oksepølse som viste seg å inneholde svinekjøtt. Andersen avfeide kritikken som «vås».

— Uansett hva i helvete man gjør, så kan man ikke unngå at det kommer svinekjøtt i oksekjøtt. Fødevarestyrelsens regler er åndssvake, sa han.

Døde

Tirsdag ble det kjent at tolv personer er døde etter å ha spist kjøttpålegg infisert med listeriabakterier i Danmark.

Ifølge den danske Fødevarestyrelsen, som tilsvarer det norske Mattilsynet, var det kjøttpålegg fra Jørn A. Rullepølse A/S som var smittekilde.

Oppgitt

Matvareekspert Orla Zinck rister oppgitt på hodet over Andersens uttalelser.

— Dette er etter min mening et klassisk eksempel på hvorfor vi får matvareskandaler. På bakgrunn av slike uttalelser er det helt forståelig at det skjer feil og at folk er blitt dødelig syke av denne mannens produkter. Han svikter helt grelt ved ikke å garantere for renholdet, sier Zinck til metroexpress.

Ikke fastslått

Danske helsemyndigheter har ikke fastslått at de tolv dødsfallene kan knyttes direkte til listeriasmitte ettersom ofrene fra før hadde svekket helse som følge av andre sykdommer.

Produksjonen ved Jørn A. Rullepølse er nå stengt og produsenten har måttet trekke 30 ulike typer kjøttpålegg fra markedet.

Produktene er solgt i matvarekjedene SuperBest og Eurospar, samt i enkelte Spar-butikker.