Samtidig avviser det israelske forsvaret påstandene om en nedtrapping, melder NTB.

Hundrevis av mennesker i området har søkt tilflukt i skolen i Rafah sør på Gazastripen. I tillegg til de drepte ble rundt 30 personer såret i angrepet, ifølge helsepersonell på stedet.

— Vi omorganiserer

Det er det andre angrepet mot en FN-skole på en uke. I slutten av juli ble 16 personer drept i et angrep på en annen skole på Gazastripen.

TILFLUKT: Mange palestinere har søkt tilflukt i FN-skoler i Rafah. Søndag kom det andre skoleangrepet på en uke.
Ibraheem Abu Mustafa / Reuters

Det israelske forsvaret IDF trakk noen av sine styrker tilbake søndag morgen, men understreker at de fortsetter sin offensiv på Gazastripen.

— Vi omorganiserer styrkene, men oppdraget fortsetter på bakken og i luften, sier IDF-talsmann Peter Lerner. På Twitter hevder forsvaret at terrorister fra Gaza har sendt 13 raketter mot Israel i løpet av søndagen.

Hamas er i Kairo sammen med egyptiske og amerikanske delegater for å diskutere en ny våpenhvile. Israelske representanter er ikke til stede.

-1721 drept

Vitner sier til nyhetsbyrået AP at angrepet skjedde mens folk ventet i matkø ved skolen. Det er ikke klart om angrepet kom fra israelsk eller palestinsk side. Det israelske forsvaret har ikke kommentert angrepet, og FN sier det ikke er klart hvor angrepet kom fra, skriver Aftenposten.

Den palestinske helsesektor-talsmannen Ashraf al- Kidra sier til Associated Press at til nå er 1721 palestinere drept, de fleste sivile, siden denne 3. og mest langvarige Gazakrigen startet 8. juli. 9100 er såret.

På israelsk side er 64 soldater og tre sivile drept.

Mangel på rent vann

Talsmann for FN-organet for palestinske flyktninger UNRWA Chris Gunnes sier at Gazas helsesektor nå er «på randen av kollaps»:

Minst halvparten av alle primærklinikker i Gaza er stengt. De som fortsatt er i funksjon, er totalt overfylt av pasienter, ifølge Gunnes, som også advarer om at epidemier kan bryte ut på grunn av mangel på rent vann og sviktende sanitærforhold, ifølge Aftenposten.

I slutten av juli ble 16 personer drept i et annet angrep på en FN-skole på Gazastripen.