Journalister i sorg

Journalister er i sorg etter at Dagblad-journalisten Carsten Thomassen ble drept i Afghanistan mandag.

Publisert Publisert
  • Christian Lura
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

– Vi mottok dødsbudskapet med sjokk og sorg. Det er dypt tragisk, og våre tanker går til familie, kollegaer og venner av Carsten, sier generalsekretær Jahn-Arne Olsen i Norsk Journalistlag til NTB.

Også flere andre norske fotografer og journalister var like i nærheten da det ble avfyrt skudd mot den norske delegasjonen.

– Skremmende – Det er skremmende og sjokkerende at det skjer slike angrep. Journalister er åpenbart veldig utsatte i konfliktområder, sier leder Elin Floberghagen i journalistlaget.

Journalistlaget sier det må stilles store krav til mediehus som sender reportere ut på oppdrag i urolige områder.

– Det er svært viktig at mediene tar sikkerhetstreningen av sine folk alvorlig. Journalistene må være forberedt på at de kan havne i mange farlige situasjoner, sier Floberghagen.

Skal kurse journalister Norsk Journalistlag arbeider nå med å få laget et kurstilbud til reportere som skal på jobb i konfliktområder.

– I dag vi har vi ikke et eget kurstilbud for journalister som skal ut i farlige områder. Både helsepersonell og prester blir kurset før de reiser ut, og da bør også journalister få et tilbud, sier faglig sekretær Trond Idås i journalistlaget.

Idås håper kurstilbudet skal være klart i løpet av høsten.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Mintes Thomassen i Stortinget

  2. - Støre var ikke målet

  3. Landet på Gardermoen