Seks gratis apper som gjør reisen enda bedre

Det finnes tusenvis av apper for turister og andre på tur. Her er noen vi liker godt.

Publisert Publisert

1. Wikitude

afp000502770-COMlbPaVYQ.jpg

Hvem i all verden er fyren på rytterstatuen foran deg, hvor er nærmeste italienske restaurant og er det noen konserter verdt å gå på i denne byen i kveld?Wikitude bruker såkalt augumented reality til å opplyse deg hva du ser gjennom mobilens kameralinse, og viser vei og avstand til hoteller, restauranter, barer og annet turister er interessert i.

Appen er langt fra statisk, og lar deg velge og skreddersy innhold fra et utall samarbeidspartnere – fra Skiforeningen og Riksantikvaren, til Tripadvisor og Last.fm.

wikitude.org

2. VelaClock24

afp000502772-KIjAnKcaoL.jpg

Det er først og fremst fotoentusiaster som vil ha glede av denne på tur.Appen gir deg tider for soloppgang og solnedgang, samt tre typer skumring på ulike steder rundt om i verden.

Dermed kan du lett finne ut når du bør innfinne deg for å fange det mest magiske morgen— eller kveldslyset med linsene dine.

Tar du ikke bilder, kan du for eksempel bruke appen til å time en romantisk spasertur på stranden, eller til å komme deg i hus før det blir helt mørkt.

veladg.com

3. All City Street Art

afp000502775-nwSNaJHdID.jpg

Hvor finner du byens mest kreative, morsomste og/eller provoserende gatekunst?Denne appen viser vei til verkene til Banksy, Blu, D*Face, Pøbel og andre som frisker opp eller vandaliserer bybildet, alt etter øyet som ser.

Oppdager du selv et stykke gatekunst som ikke er registrert i appen, kan du legge det inn med koordinater, foto, vurderinger og andre detaljer.

Uansett hva man måtte mene om fenomenet, gir appen deg mulighet til å oppdage byer, også din egen, på en annerledes måte.

allcitystreetart.com

4. Viber

afp000502771-iPmhRxzqkU.jpg

Ett av etter hvert en rekke alternativer til markedslederen Skype innen VOIP (Voice Over Internet Protocol), som gjør det mulig blant annet å ringe og å sende meldinger gratis via trådløse nett. Kan være svært besparende på utenlandsreiser.Viber har blant annet den fordelen at du ikke trenger noe eget abonnement og kallenavn, men bruker ditt og andres eksisterende telefonnummer.

Appen sjekker, og gir deg kjapp oversikt over, hvilke av dine kontakter som har Viber installert, men du kan også ringe og tekste de som ikke har det gjennom appen.

viber.com

5. TripIt Travel Organizer

afp000502774-Sk3jkktAzm.jpg

Har du noensinne stått svett ved en skranke og lett febrilsk gjennom krøllete utskrifter av flybilletter, hotellreservasjoner, veibeskrivelser, tips fra venner og ymse kvitteringer for å finne bestillingsnummeret som vil få deg videre, så er du i målgruppen for denne appen.Her kan du samle og sortere alt av dokumenter knyttet til reisen, og dessuten koble appen til e-posten din, slik at eventuelle oppdateringer fra flyselskap eller hotell automatisk blir inkludert.

tripit.com

6. Hotel Tonight

afp000502776-uocvf103jp.jpg

Dette er en kjekk sak for deg som ikke blir svett av å gamble litt på overnattingen når du er ute på tur.Appen lar deg booke hotellrom i helt siste liten til rabatterte priser. Du får faktisk ikke reservert rom før etter klokken 12 samme dag som du vil sjekke inn.

De tilgjengelige hotellene skal være håndplukket og anbefalt av teamet bak appen. Vi anbefaler likevel å sjekke med et par andre søkemotorer og siste liten-sider før du bestiller, for selv om vi under en kjapp test fant flere svært gode kupp, er ikke Hotel Tonight billigst hver gang.

hoteltonight.com

Publisert