Trump: Kinesiske soldater på vei mot Hongkong

Kina er i ferd med å flytte soldater nærmere Hongkong, ifølge USAs president Donald Trump, som viser til opplysninger fra amerikansk etterretning.

Publisert Publisert

En demonstrant i ferd med å kaste en tåregassgranat avfyrt av opprørspoliti i Hongkong tidligere denne måneden. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

Trump kommenterte situasjonen på Twitter tirsdag, etter at det hadde vært sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter på flyplassen i Hongkong.

– Våre etterretningsorganisasjoner har informert oss om at den kinesiske regjeringen flytter styrker til grensen mot Hongkong. Håper alle er trygge og forholder seg rolig! tvitrer presidenten.

Tidligere samme dag opplyste Trump at han utsetter planlagte nye tollsatser på en rekke kinesiske varer. USA og Kina ligger i handelskrig, og omfattende handelsbarrierer mellom landene er innført i løpet av det siste året.

Også statlige kinesiske medier har meldt at kinesiske soldater er blitt utplassert nær Hongkong. Sjefredaktør Hu Xijin i den statlige avisa Global Times mener Kinas regjering vil intervenere i Hongkong hvis ikke situasjonen der roer seg.

Under et besøk i New Jersey tirsdag sa Trump at situasjonen i Hongkong er svært vanskelig.

– Jeg håper det løser seg på fredelig vis og at ingen blir skadd eller drept, sa presidenten.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. – De som leker med ilden, vil også dø av den

  2. 5.000 demonstranter lammer Hongkongs flyplass

  3. Protestene fortsetter tross advarsler fra Beijing

  4. – Mange mener at Kina har rett og at Hongkong er en gjeng bøller

  1. Utenrikspolitikk
  2. Hongkong
  3. Kina
  4. Donald Trump