Sveriges kronprinsesse har født en prins

Sveriges kronprinsesse Victoria fødte onsdag kveld en sønn. Både mor og den lille prinsen har det bra, forteller den nybakte tobarnsfaren prins Daniel.

Publisert Publisert

MØTTE PRESSEN: Prins Daniel møtte pressen på Karolinska sykehus for å fortelle at hans kone Victoria hadde født en prins to timer tidligere. Gutten er 52 centimeter lang og veier 3655 gram. Foto: Henrik Montgomery, TT / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

ta8d1bdd.jpg

Det svenske hoffet innkalte på kort varsel til pressemøte sent onsdag kveld med prinsen på Karolinska sykehus i Solna i utkanten av Stockholm.— Barnet og Victoria har det bra. Alt gikk veldig fort etter at vi kom inn tidlig på kvelden, sier prins Daniel til det store pressekorpset som hadde møtt opp.

Gutten ble født klokken 20.28, er 52 cm lang og veier 3,6 kilo. Kronprinsesseparet har allerede bestemt seg for et navn, men det vil ikke Daniel avsløre før torsdag. Den lille prinsen blir nummer tre i den svenske tronfølgen.

Storesøster Estelle

Fra før har kronprinsesse Victoria og Daniel fireåringen Estelle Silvia Ewa Mary, som ble født 23. februar 2012 og ble det første barnebarnet til kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia.

Hoffet opplyste 4. september i fjor at kronprinsesse Victoria er gravid og at paret venter sitt andre barn i mars. Dermed hadde spekulasjonene allerede pågått noen dager da meldingen fra hoffet kom sent onsdag kveld.

Nummer tre i tronfølgen

Estelle er nummer to i den svenske tronfølgen etter sin mor og ble døpt tirsdag 22. mai 2012 i Slottskyrkan i Stockholm av erkebiskop Anders Wejryd.

— Det nye barnet kommer til å arve tronen fra sin storesøster dersom Estelle ikke får barn. Barnet går derfor inn på tredjeplass i tronfølgen, sier Fabian Persson, som er dosent i historie, til Sveriges Radio.

Sist gang kronprinsessen fødte, ble det tidlig meldt at den vordende moren hadde ankommet sykehuset dagen før fødselen. Etter en lang natt med venting ble pressen kalt inn ved sjutiden morgenen, da prins Daniel kunne fortelle at parets første datter ble født to og en halv time tidligere.

Daniel var den første svenske kongelige som tok pappapermisjon.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Kronprinsesse Victoria er gravid igjen

  2. Svenskenes nye prins har fått navn

  3. Nå er de mann og kone

BT anbefaler

Venner av drapssiktet student: Han endret seg, ble mer isolert og fikk en mørk form for humor

Vennene beskriver ham som en fin gutt. Samtidig peker noen av dem på varsellamper fra fortiden.

LES SAKEN