Skuddramaene som rystet verden

Gisseldramaet ved Platte Canyon High School er dessverre ikke første gang skoleelever blir angrepet av desperadoer.

  • Helle Aarnes
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Mest kjent er drapene på Columbine High School i Colorado i april 1999. 12 elever og en lærer mistet livet da to elever skjøt og bombet seg gjennom skolen i Denver-forstaden Littleton. Ungdommene hadde brukt ett år på å planlegge angrepet. De to tok siden sitt eget liv.

Columbine High School ligger seks mil fra de to videregående skolene som onsdag kveld er evakuerte.

*** 14.september** i år ble Dawson College i Montreal åsted for det man antar er et planlagt forsøk på massedrap. En ung mann drepte to personer og skadet minst 11 andre, før han selv ble drept. Et av drapsmannens favorittspill skal ha vært Super Columbine Massakren.

*** I mars 2005** skjøt og drepte en 17-åring fem elever, en kvinnelig lærer og en sikkerhetsvakt på Red Lake ungdomsskole i et indianerreservat nord for Minneapolis, Minnesota. Han tok deretter sitt eget liv.

*** I 2005** ble også en lærer drept og to andre såret da en elev skjøt mot dem på en skole utenfor Knoxville i delstaten Tennessee.

*** I juni 2004** ble to svenske gutter på 16 og 17 tiltalt for å ha planlagt å drepe elever og lærere ved Slottsstadens skole i Malmö på seksårsdagen for Columbine-massakren. Én tilsto, men begge ble senere frikjent.

Kilde: A-tekst

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Drepte gisseltakeren

  2. Skoleelever tatt som gisler

BT anbefaler

Fikk tre og en halv times varsel

Frem med stoler, bord og QR-koder. Nå er det ikke mulig å bestille en øl i baren lenger.

LES SAKEN