- Ingen bevis for at palestinere står bak Sinai-angrep

Hamas, makthaverne på Gazastripen, sier det ikke fins bevis for at palestinere var involvert i det blodige angrepet på egyptiske grensevakter på Sinaihalvøya.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Hittil har verken palestinsk eller egyptisk etterretning noe bevis på at folk fra Gazastripen skal ha vært involvert i angrepet, sa Salah al-Bardawil, en høytstående tjenestemann i Hamas, søndag.

— Egypt har ikke sendt noen anklage til myndighetene på Gazastripen, sa han.

Han understreket at nødvendige steg vil bli tatt hvis slikt bevis forekommer, og at myndighetene på Gaza da vil rettsforfølge angriperne.

Kun få timer etter angrepet forrige helg hevdet egyptiske sikkerhetskilder at noen av angriperne hadde kommet seg til Sinaihalvøya ved hjelp av smuglertunnelene som går fra Gazastripen til Egypt. Hamas vedtok derfor for første gang å stenge tunnelene, som har blitt stadig mer nødvendig for palestinerne etter at Israel innførte en blokade av Gazastripen i 2006. Egypt stengte på sin side grenseovergangen Rafah, som er Gazastripens eneste grenseovergang utenfor Israelsk kontroll.

— Vi forstår at Egypt er i sjokk etter angrepet, men det palestinske folk burde ikke bli offer for straff uten bevis, sa Bardawil, som håper stengingen av Rafah ikke varer lenge.

Publisert