Besøker dødssyk bestemor

Barack Obama avbrøt i natt valgkampen.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Madelyn Dunham som oppdro Barack gjennom store deler av hans barndom, er Obamas eneste gjenværende nære familie etter at moren døde av kreft for over ti år siden.

Avbruddet i valgkampen finner sted mens John McCain desperat leter etter en måte å komme på offensiven på. Obama har i de siste dagene økt ledelsen sin i en rekke av de viktige vippestatene.

Obama fortalte CBS at han bestemte seg for å ta turen enda han måtte avlyse flere viktige valgkampmøter, fordi han kom for sent da moren døde.

Les også: Bush' pressetalsmann støtter Obama

Nødt til å dra Ekspertene drøfter hva det vil si for valgkampen hans å bli borte i to dager og overlate arenaen til McCain. Men alle er enige om at det hadde vært verre for ham ikke å reise og la bestemoren dø uten at han prioriterte å være hos henne.

Før han la ut på den elleve timer lange flyturen til Honolulu, holdt han et godt besøkt morgenmøte i Indiana (bildet), en av USAs mest republikanske stater som han har håp om å knipe fra McCain. George W. Bush vant med 20 prosentpoeng sist.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Han gjenopptar valgkampen lørdag i Nevada.

Mens han er borte skal hans kone Michelle ta hans plass på en rekke arrangementer, og staben hans skal bruke en del av millionene som er samlet inn, til å fylle lufta med radio— og TV-reklame.

Klar ledelse Nye meningsmålinger peker i flere retninger. Obamas ledelse i Florida og Pennsylvania har minsket noe, selv om den fortsatt er klar iallfall i Pennsylvania.

I Florida leder han 49 mot 44 prosent, mens han før hadde 51 til 43 prosent, og i Pennsylvania er ledelsen på 53 mot 40 prosent, sammenlignet med 54 mot 39 prosent 1. oktober.

På den annen side har han økt forspranget på McCain i Ohio til 52 mot 38 prosent fra 50-42 i begynnelsen av måneden.

Målingene har gått jevnt og trutt oppover for Obama etter at finanskrisen for alvor kapret overskriftene og trengte nesten alle andre spørsmål i bakgrunnen.

McCain i Florida McCain la i vei på en busstur rundt viktige deler av Florida som han har oppkalt etter Rørleggeren Joe som etter et møte med Obama i Ohio hevdet at Obamas politikk for å omfordele rikdom smaker av sosialisme.

Artikkelen fortsetter under bildet...

I talene sine i Sarasota og andre steder hevdet han igjen at Obama har planer om å øke skatten for folk flest. McCain mener dette vil føre til at jobber forsvinner.

I Indianapolis svarte Obama at McCain ønsker å gi skattelette til bedrifter som eksporterer amerikanske arbeidsplasser til andre land.

McCains valgkamp ble torsdag delvis preget av nyheten om at Republikanerne lot Sarah Palin og hennes familiemedlemmer kjøpe dyre designerklær og frisørtjenester for 150.000 dollar på givernes bekostning.

Han ble spurt flere ganger om shoppingkalaset og svarte kort og irritert med å si at hun trengte klærne og at de skal doneres til veldedige formål når valgkampen er over.

Republikansk støtte Obama utvidet støtten han får fra republikanere da president Bushs tidligere pressetalsmann Scott McClellan fortalte CNN at han skal stemme på Obama fordi han oppfatter ham som best egnet til å få til forandring i Washington.

For få dager siden var det tidligere forsvarssjef og utenriksminister Colin Powell som ga Obama sin støtte, blant annet på grunn av sterk uenighet med McCains valg av Palin som visepresidentkandidat.

Hvem vil du ha som amerikansk president? Si din mening!

Publisert