De to ble pågrepet i en politiaksjon tidlig lørdag morgen lokal tid, og var ifølge politiet inspirert av ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

Begge er siktet for brudd på Australias terrorlovgivning.

– Skulle angripe markering

Angrepet skulle ifølge politiet gjennomføres 25. april, en dag kjent som ANZAC-dagen i Australia.

Datoen markeres over hele landet for å minnes de flere tusen som døde da den britiskledede ANZAC-styrken med soldater fra Australia og New Zealand gikk i land på Gallipoli-halvøya i dagens Tyrkia under første verdenskrig i 1915. Målet var å erobre hovedstaden i det ottomanske riket, Konstantinopel, i dag byen Istanbul.

På denne datoen arrangeres det veteranparader i flere australske byer.

Ber folk være årvåkne

I lørdagens politiaksjon er det gjennomført sju razziaer, men politiet opplyser at aksjonen vil fortsette utover dagen. Rundt 200 polititjenestemenn deltar.

I tillegg til de to terrorsiktede 18-åringene, er også en tredje 18-åring pågrepet i, siktet for å ha brutt våpenloven. Ytterligere to personer, en 18-åring og en 19-åring, er pågrepet, men foreløpig ikke formelt siktet.

Det er uklart hvilken sammenheng disse tre pågripelsene har med de to terrorsiktede 18-åringene.

Har sendt soldater til Irak

Aksjonen kommer som følge av en én måned lang etterforskning med kodenavnet «Operation Rising».

Australia har nylig sendt flere hundre soldater til Irak for å drive med opplæring av irakiske styrker, som kjemper mot ekstremistgruppen IS.

De australske soldatene skal være i Irak i minst to år.

– Under ANZAC-dag-markeringene oppfordrer vi folk til å gjøre det de har planlagt, men også til å være årvåkne, sier Shane Patton i politiet.