De seks selvmordsbomberne drepte 18 gisler før de selv ble drept. Fire av dem detonerte bomber de hadde festet på kroppen, mens de to siste gisseltakerne ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker.

Angrepet torsdag skjedde i en bygning som benyttes av det irakiske transportdepartementet, og over 50 personer ble såret.

ISIL

— Det var færre sikkerhetstiltak her enn det er ved mange andre regjeringsbygninger fordi dette skjedde i et serviceområde som var åpent for publikum og som ikke ble regnet for å være et terrormål, sier en irakisk sikkerhetskilde til nyhetsbyrået Reuters.

Store sikkerhetsstyrker omringet bygningen og skjermet andre offentlige kontorer i nærheten.

Ingen gruppe har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet. Den al-Qaida-tilknyttede gruppen ISIL (Den islamske staten i Irak og Levanten) har tidligere gjennomført mange lignende angrep rettet mot blant annet offentlige bygninger.

900 drept i januar

Andre steder i den irakiske hovedstaden ble seks personer drept i skyting og eksplosjoner torsdag formiddag.

Voldshandlinger i Irak har i januar måned krevd over 900 liv, viser tall som nyhetsbyrået AFP har samlet inn, basert på opplysninger fra politi og helsevesen. Tallet er over tre ganger så stort som for januar 2013.