Det er den russiske parlamentarikeren Sergej Markov som sier dette etter møter med de regionale russiskvennlige myndighetene mandag.

Han sier at de ukrainske soldatene vil bli varslet om at de ikke får sin neste lønning om de ikke offentlig avsverger sin lojalitet til de nye myndighetene i Kiev.

– Om de blir her og fortsetter å være lojale mot Kiev og den ukrainske regjeringen, vil situasjonen bli mer ubehagelig for dem, sa Markov og la til at presset ville øke utover natt til tirsdag.

Det var mandag kveld forvirring om russerne hadde gitt de ukrainske styrkene et ultimatum om å overgi seg og forlate basene i løpet av natten.

En kilde i den russiske Svartehavsflåten avviste meldingene om et ultimatum som fullstendig nonsens, mens en talsmann for Ukrainas forsvarsdepartement fastholdt at det var kommet et ultimatum.

— Ikke avgjort

Sikkerhetsrådet var mandag kveld samlet til sitt tredje hastemøte om Ukraina-krisen på fire dager, denne gangen etter anmodning fra Russland. I følge VG sa den russiske FN-ambassadøren at Russland fortsatt anser Janukovitsj som Ukrainas legitime president, men understreker at Russland ennå ikke har tatt noen avgjørelse om å invadere Ukraina.

-Tok grenseposten

Mandag kveld kom meldingen om at russiske styrker hadde tatt en grensepost ved en ukrainsk ferjeterminal. Russiske styrker har omringet ferjeterminalen i flere dager, men har tidligere forholdt seg rolig. Terminalen ligger på ukrainsk side av ferjestrekningen mellom Russland og Krim-halvøyen.

Ifølge ukrainske grensevakter kom det mandag kveld flere lastebiler med russiske soldater. En talsperson for grenseposten sier russiske styrker overtok grensestasjonen før tre lastebiler med soldater deretter tok seg over til ukrainsk side.

- Ba Putin sende styrker

Tidligere mandag rapporterte ukrainske grensevakter om en oppstilling av pansrede kjøretøyer på russisk side av Kertsj-stredet, som deler Russland og Krim-halvøya.

Ukrainas nylig avsatte president Viktor Janukovitsj har bedt Russland sende styrker til Ukraina for å gjenopprette lov og orden, opplyser Russlands FN-ambassadør til FNs sikkerhetsråd.På dagens sikkerhetsmøte sa den ukrainske FN-ambassadøren Jurij Sergejev at 16.000 russisk soldater er transportert til Krim på marinefartøyer, helikoptre og fraktfly fra naboterritorier i Russland siden 24. februar.

Han sa også at militære bevegelser langs Ukrainas grenser mot Russland kan tyde på at det forberedes flere russiske intervensjoner i andre ukrainske regioner.

— Ulovlig okkupasjon

Han kalte den russiske tilstedeværelsen på Krim en ulovlig okkupasjon og sa at russerne ennå har til gode å legge fram gode argumenter for sin framferd.

Han ba også Sikkerhetsrådet opprette en kommisjon for å sikre rettighetene til minoritetene mens krisen går sin gang.

Henvendt til den russiske FN-ambassadøren Vitalij Tsjurkin sa han at Russland må vise at de kan være et respektert medlem av Sikkerhetsrådet.