Norsk skip deltok i omfattende redningsaksjon

Det norske skipet «Siem Pilot» var ett av syv skip som var med på å redde 3000 migranter som var i havsnød utenfor kysten av Libya.

Publisert Publisert

I SIKKERHET: Migrantene ble fraktet over i lettbåter slik at de kunne komme i sikkerhet på skipet Siem Pilot. Foto: KRIPOS / NTB SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den store redningsaksjonen kom i stand etter at den italienske kystvakten lørdag mottok nødsignal fra 18 overfylte båter. I løpet av lørdagen reddet «Siem Pilot» over 950 migranter og flyktninger.

Les også:

Les også

Carl I. Hagen vil sende alle båtflyktninger i retur

— Det er stor aktivitet i området. Vi har nå tatt om bord om lag 320 migranter fra en fiskebåt. Det har kommet flere nødanrop hvor vi må bistå, opplyste presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos til NTB tidligere på dagen. Hun befinner seg om bord på «Siem Pilot».

Opptil ti båter ber om hjelp

Også styrkesjef Lise Dunham på «Siem Pilot» bekrefter at det kom svært mange nødmeldinger Libya lørdag.

ta867e24.jpg

— Det er fint vært i området, lite vind. Etter et par dager med mer vind og sjø, har mange av menneskesmuglerne satt båter på vannet i løpet av natten, forklarer Dunham TV 2.Lasteskipet «Siem Pilot» tar i utgangspunktet imot maksimalt 800 personer, men dersom det er krise, kan det ta imot flere.

Les også:

Les også

Siem Pilot hentet 40 døde etter båt-tragedie

Siden juni har Norge bidratt i EUs grensesamarbeid Frontex med beredskapsskipet Siem Pilot, som så langt har berget flere enn 4300 migranter.

Flere enn 104.000 migranter fra Afrika, Midtøsten og Sør-Asia har blitt reddet i land i søritalienske havner så langt i år.

Reddet 60 utenfor Lesvos

I løpet av de siste døgnene har den norske redningsskøyten «Peter Henry von Koss» reddet rundt 60 mennesker som var i havsnød nær den greske øya Lesvos i Egeerhavet ikke langt fra Tyrkia.

Les også:

Les også

Færre flyktninger drukner i Middelhavet

Skøyten tok om bord rundt 60 barn, kvinner og menn fra en overfylt gummibåt som tok inn vann, opplyser Redningsselskapet.

Tidligere lørdag varslet selskapet at fartøyet hadde reddet tolv mennesker opp fra havet i en redningsoperasjon natt til fredag etter ni timer i vannet. En person ble funnet omkommet.

Redningsskøyten «Peter Henry von Koss» har så langt reddet over 260 mennesker.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. 1800 båtflyktninger reddet i Middelhavet

  2. «Siem Pilot» berget i land 785 nye båtflyktninger

  3. «Siem Pilot» reddet 286 båtflyktninger

  4. Hver tredje nordmann er villig til å huse en flyktning

  5. Siem Pilot overleverer 400 migranter i Catania

BT anbefaler

Se Ingebrigtsens første Brann-intervju

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann.

LES SAKEN