Melania Trump forsøker å kapre kvinnene

Melania Trump, den slovenskfødte eksmodellen som kan bli USAs neste førstedame, forsøkte å tegne et bilde av ektemannens myke side da hun kastet seg inn i valgkampen torsdag.

Publisert Publisert

Melania Trump talte på et valgkamparrangement i Berwyn i Pennsylvania torsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Talen på valgkamparrangementet i Berwyn i Pennsylvania var Melania Trumps første aleneopptreden i Trumps valgkamp.

– Han vil bli en fantastisk president, sa hun.

Det var på forhånd klart at Melania ville forsøke å forandre det bildet motkandidat Hillary Clinton har tegnet av Trump som kvinnefiendtlig.

– Det vil bli en ære og et privilegium for meg å tjene dette landet. Jeg skal være en forkjemper for kvinner og for barn, sa hun.

Fridde til forstadskvinnene

Melania skulle appellere til forstadskvinner, hvis stemmer vil bli avgjørende for den republikanske kandidatens sjanser i delstaten Pennsylvania.

Hvite kvinner uten utdannelse, folk som bor i forstedene, konservative og hvite katolikker er blant grupper av registrerte velgere som fra juni til oktober har blitt mer Trump-vennlige, ifølge The Washington Post.

Mobbekultur

Men det som vakte mest oppsikt i Melanias tale, var da hun tok til orde mot mobbing.

– Vi må finne bedre måter å snakke sammen og respektere hverandre på, sa Melania som advarte mot en stadig økende mobbe- og bøllekultur i samfunnet.

– Samfunnet vårt er blitt for rått og ondt, spesielt mot barn og tenåringer. Det er uakseptabelt at barn blir mobbet, gjort narr av og angrepet anonymt på internett. Hun understreket at om hun blir førstedame vil hun kjempe mot nettmobbing og kvinner som lever i fattigdom.

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Har hun hørt hvordan mannen hennes snakker, sa en kommentator på CNN. På Twitter kokte det av kommentarer som påpekte hvordan Donald Trumps ytringer ofte arter seg.

Nyhetsbyrået AP bemerker at Melanias brennende engasjement mot mobbing for mange kan virke som et paradoks med tanke på at mannen har en lang historie med å fornærme folk på Twitter.

Verdens største privilegium

Den potensielle førstedamen fortalte videre at «Make America great again» ikke bare er mannens slagord for valgkampen.

– Det har vært i hans hjerte siden den dagen jeg møtte ham.

Melania snakket også om sin egen bakgrunn som innvandrer fra Slovenia og beskrev det å få amerikansk statsborgerskap som det største privilegiet i verden.

– Da jeg vokste opp var USA synonymt med frihet og muligheter, sa hun.

Fram til nå har Melania Trump stort sett holdt seg utenfor valgkampen for å ta vare på parets ti år gamle sønn Barron.

Sist gang hun holdt tale var under republikanernes landsmøte i juli. Da ble hun beskyldt for å plagiere en tale av Michelle Obama.

Ivanka

Også Donalds datter Ivanka Trump drev valgkamp for faren sin torsdag, og hun forsøkte å myke opp inntrykket mange har av farens holdning til kvinner. Torsdag talte hun i New Hampshire som en del av valgkampen.

– Kvinnesaker er jobb, kvinnesaker er sikkerhet, de store sakene i landet vårt i dag er kvinnesaker, sa Ivanka. Hun roste farens planer om å gjøre barnepass billigere og fjerne lønnsforskjeller.

Publisert