• Dette er en av de mørkeste dagene i menneskehetens historie, sier fredsprisvinner Kailash Satyarthi om angrepet i Peshawar i Pakistan.

— Hjertet mitt blør for de etterlatte familiene. En av de mørkeste dagene i menneskehetens historie. De drepte i dag er våre alles barn, skriver Satyarthi på Twitter.

Han ber om handling for å hindre slike angrep i framtiden.

— Barn er det første offeret for vold og krig. Det er på tide at vi alle kommer sammen og får slutt på denne volden, fortsetter fredsprisvinneren.

Fredsprisvinner Malala Yousafzai sier hun er knust av den meningsløse og kaldblodige terrorhandlingen mot en skole i Peshawar i Pakistan.

– Uskyldige barn på skolen har ingen plass i en avskyelighet som dette. Jeg fordømmer disse fryktelige og feige handlingene, og står sammen med myndighetene og de væpnede styrken i Pakistan som så langt har gjort en berømmelig innsats for å løse denne grusomme situasjonen, sier Malala i enuttalelse.

– Jeg, sammen med millioner av andre fra hele verden, sørger over disse barna, mine brødre og søstre. Men vi vil aldri bli beseiret, sier hun.