— Jeg har vært i avhør hos politiet. Men jeg er falsk anklaget. Jeg har ikke gjort dette. Andre står bak kontoen på Instagram, sier hun til Expressen.

Jenta sier videre at hun selv er blitt uthengt med bilde og krenkende beskrivelser.

— Den personen som virkelig ville ødelegge for meg, har lyktes nå, sier 17-åringen.

Hemmelig adresse

Jenta er nå på hemmelig adresse.

— Jeg vet ikke når jeg kan dra tilbake på skolen. Politiet bestemmer. Jeg blir værende der jeg er. Her er jeg i sikkerhet, sier hun.

Ifølge 17-åringen begynte det hele med at et bilde av henne på Instagram med en krenkende tekst. Hun sendt da en epost til de som hadde kontoen der hun truet med å politianmelde dem om bildet ikke ble fjernet.

— Jeg tror de spredte at dette var meg fordi jeg skrev at jeg skulle politianmelde dem for å skremme dem. Jeg skrev at jeg hadde IP-adressen deres. De tok bort bildet, men spredte at jeg sto bak dette, sier jenten til Expressen.

- Uskyldig

Hun gikk til skolen tirsdag til tross for at hennes navn var i ferd med å spre seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

— Jeg vet jeg ikke har gjort noe. Jeg vet jeg er uskyldig og ikke har noe å skamme meg over. Men når jeg kom dit var det politibusser utenfor. Min lærer sa jeg måtte bli med politiet.

På spørsmål om hva hun vil si til jentene som er blitt hengt ut på den omstridte Instagram-kontoen, svarer hun:

— Jeg synes virkelig synd på dem. Jeg vet hvordan det er å bli uthengt, i og med at de gjorde det med meg også.

Kastet stein

Hun sier videre at de som ventet på henne utenfor skolen tirsdag gjerne må fortsette å vente der.

— Men et bra tips er å vente til riktig person dukker opp.

Hundrevis av ungdommer i Göteborg var tirsdag ute etter å hevne seg på jenta. Ungdommene begynte å samle seg utenfor den videregående skolen Plusgymnasiet i morgentimene tirsdag.

Utover dagen blusset uroen opp, noe som tilsynelatende kom overraskende på politiet. Det ble kastet steiner og flasker mot politiet og andre som var i nærheten, og trafikanter i nærliggende gater ble også rammet.

sz07f01d.jpg
SCANPIX