President Barack Obamas talsmann Tommy Victor sa torsdag at den syriske opposisjonen er i ferd med å samle seg og at presset mot Assad stadig blir sterkere. Verdenssamfunnet må nå forberede seg på neste trinn i utviklingen, framholdt han.

Victor sa at amerikanerne samarbeider tett med sine partnere for å forberede en politisk overgangsfase i Syria. Den syriske opposisjonen har holdt flere møter med vestlige diplomater for å få i stand en slik prosess, tilføyde den amerikanske talsmannen.

Samtidig er det klart at FNs sikkerhetsråd utsetter avstemningen om en ny Syria-resolusjon, ifølge en russisk diplomat.

Avstemningen skal nå holdes torsdag i stedet for onsdag, opplyser kilden til AFP. Det er spesialutsending Kofi Annan som har anmodet om utsettelsen. Ifølge kilder i FN har han tro på at det fortsatt er mulig å få til et kompromiss for å unngå at Russland legger ned veto mot resolusjonen.

Forslaget er utarbeidet av Storbritannia med støtte fra Frankrike, Tyskland, USA og Portugal. Det innebærer sanksjoner mot Syria dersom bruken av tunge våpen ikke opphører i syriske byer. Russland og Kina har fram til nå ikke villet støtte slike sanksjoner mot regimet.

Samme dag som Sikkerhetsrådet skulle møtes til avstemning, ble flere nøkkelpersoner i president Bashar al-Assads regime drept i et bombeangrep i Damaskus. (©NTB)