I alt 153 barn, de fleste i alderen 13 til 15 år, ble kidnappet av IS-opprørere da de var på vei hjem etter en eksamen i byen Aleppo den 29. mai.

Onsdag ble de siste 25 av barna frigitt, ifølge den London-baserte aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

70 løslatt i september

Opplysningene bekreftes av kurdiske myndigheter i barnas hjemby Ayn al-Arab, som på kurdisk heter Kobani.

— Det stemmer. De ble løslatt fra den syriske byen Minbij i dag, sa den kurdiske tjenestemannen Idris Nassan til nyhetsbyrået Reuters onsdag.

Omstendighetene rundt frigivelsene av barna er ikke kjent.

I ukene etter kidnappingen i mai klarte noen av barna å rømme fra islamistene. 37 av barna ble løslatt i de påfølgende ukene.

I september løslot IS 70 av barna. Rundt 30 barn forble i fangenskap fordi opprørerne mente foreldrene deres var sentrale i kampene om Ayn al-Arab. Fem av barna har blitt løslatt de siste dagene, ifølge SOHR.

Luftangrep

Barnas hjemby Ayn al-Arab har vært beleiret av IS-opprørere i over en måned. Amerikanskledede luftangrep har vært avgjørende for at islamistene ikke har klart å innta den strategisk viktige byen nær grensen til Tyrkia.

Kurderne håper at peshmerga-krigere som er på vei fra Irak, skal bidra til å beseire IS. Disse skal ikke delta direkte i kampene, men i stedet bidra med artilleriild.

Onsdag krysset også opprørssoldater fra Den frie syriske hær (FSA) grensen mellom Tyrkia og Syria for å støtte kurderne.

Ifølge SOHR er minst 815 personer er blitt drept i kampene om Ayn al-Arab den siste tiden. Mer enn halvparten av dem skal være IS-krigere.