Andy Coulson.

Kjennelsene i Old Bailey Court i London falt etter en 130 dager lang rettssak, som er blitt fulgt tett av både britiske og utenlandske medier. Da kjennelsene ble kunngjort tirsdag, hadde juryen sittet sammen bak lukkede dører i åtte dager.Både Brooks og Coulson har vært redaktører i den nå nedlagte tabloidavisen News of the World, som i sin jakt på nyheter hacket seg inn på telefonene til både kjendiser og ofre for kriminelle handlinger.

Camerons pressesjef

Mens Brooks etter hvert ble leder for den britiske delen av Rupert Murdochs medieimperium, ble Andy Coulson pressesjef for Storbritannias statsminister David Cameron. Coulson ble tvunget til å trekke seg som følge av avsløringene som kom for litt over tre år siden.

Brooks har hele tiden nektet seg skyldig. Hun har under rettssaken sagt at hun ikke visste at News of the World drev med avlytting av mobiltelefoner mens hun var redaktør for avisen fra 2000 til 2003.

Private detaljer

Avisen var kjent for å avsløre pikante detaljer om kjendisers privatliv, men under rettssaken er det de tidligere medietoppene som har opplevd å få sitt privatliv brettet ut i all offentlighet. Saken har også vært en stor belastning for Cameron og flere andre politikere som er blitt beskyldt for å ha pleid altfor nære bånd til Murdoch og andre medietopper.

Blant annet har det blitt kjent at Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair ga råd til Rebekah Brooks kort tid før hun ble pågrepet sommeren 2011. Da hadde hun to dager tidligere trukket seg fra stillingen som toppsjef i News International, den britiske delen av Murdochs medieimperium.