Om lag 20 mennesker ble såret i angrepet søndag. Ifølge nettsiden Alsumaria News ble minst tolv personer drept og 28 såret, melder DPA.

Over 200 drept lørdag

Samme dag ble seks personer drept da granater traff et rekrutteringssenter for sivile irakere som ønsker å delta i kampene mot ytterliggående islamister.

Angrepet skjedde i byen Khales, som ligger i provinsen Diyala.

Tusenvis har meldt seg frivillig til å kjempe mot de sunniarabiske opprørerne i Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL).

Over 200 personer ble drept under lørdagens presidentvalg i Afghanistan, ifølge forsvarsdepartementet. Blant dem var tre kvinnelige valgarbeidere og flere barn.

På vei fra stemmelokale

33 av ofrene var sivile, mens 18 var soldater og 176 Taliban-opprørere, oppga det afghanske forsvarsdepartementet søndag. Minst 227 personer skal ha blitt drept i løpet av lørdagen da Afghanistan arrangerte den andre og avgjørende runden i presidentvalget.

I provinsen Samangan nord i Afghanistan ble elleve personer drept idet en veibombe rammet en bil med flere valgarbeidere og deres familier.

— Tre kvinnelige medlemmer av valgkommisjonen og to observatører var på vei fra et stemmelokale i utkanten av byen Aibak da bomben rammet bilen deres, sier Seddiq Azizi, en talsmann for guvernøren i Samangan.

Valgresultat klart i juli

Ytterligere fem personer i bilen ble drept, blant dem slektninger av kvinnene og et barn. De to drepte observatørene jobbet for valgteamet til presidentkandidat Abdullah Abdullah.

Ifølge forsvarsdepartementet var det mer vold lørdag enn under første runde 5. april.

I tillegg fikk elleve personer fingrene kuttet av som straff fra opprørsgruppa Taliban fordi de hadde deltatt i valget.

Valget står mellom tidligere utenriksminister Abdullah Abdullah og tidligere økonom i Verdensbanken Ashraf Ghani, som også har vært finansminister. Resultatet vil først bli kjent før i juli.