Den spanske avisen El País melder at minst 45 personer skal ha omkommet i togulykken, like ved stasjonen i den spanske pilegrimsbyen Santiago de Compostela. Ulykken skjedde da et hurtigtog sporet av i høy fart.

I tillegg er rundt 70 mennesker skadd, minst 20 av dem alvorlig.

Det er lederen for regionalmyndighetene Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijoo, som opplyser at dødstallet kan komme opp i 45, men tallene er ikke offisielle.

Núñez sier også at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Den spanske sentralregjeringen sier dens foreløpige arbeidshypotese er at det var en ulykke.

En talskvinne for regjeringen sier samtidig at statsminister Mariano Rajoy vil besøke ulykkesstedet torsdag.

Renfe opplyser at det var 218 personer om bord i toget som var på vei fra Madrid til Ferrol i det nordvestlige Spania.

Samtlige 13 vogner sporet av, og flere av dem ble nesten fullstendig ødelagt. I en av vognene oppsto det brann etter ulykken.

Beboere i området sier de hørte en kraftig eksplosjon like før toget sporet av, mens andre sier at toget kjørte for fort inn i en krapp sving.

– Det gikk så fort. Det føltes som om toget begynte å vrenge seg i en sving, og så klappet togvognene sammen, sier Ricardo Montesco, en av passasjerene, til Cadena SER.

Ifølge ham ble mange passasjerer sittende fastklemt i togvognene. Samtidig begynte det å brenne.

En større redningsaksjon er satt i gang på stedet.

Ulykken skjedde kvelden før Galicia-dagen, hvor regionen nordvest i Spania feirer seg selv. Santiago de Compostela er et viktig pilegrimssted og fødebyen til Spanias statsminister Mariano Rajoy.