Beboere i leiren kastet stein mot politiet og satte fyr på bygninger, ifølge myndighetene. TV-bilder viste flere branner i interneringsleiren Amygdaleza utenfor Aten.

— Ti polititjenestemenn er skadd av stein og andre gjenstander som er blitt kastet mot dem, sier en talsmann for politiet.

Opptøyene skal ha begynt da asylsøkerne fikk beskjed om at kan bli værende i leiren i opptil 18 måneder, og ikke ett år som de tidligere har fått opplyst.

Mange asylsøkere på vei til andre europeiske land kommer først til Hellas, som i flere år har vært rammet av økonomisk krise. Greske myndigheter blir ofte kritisert for behandlingen migrantene får.

Mange av dem plasseres i interneringsleirer, og ifølge menneskerettighetsgrupper risikerer de å bli utsatt for overgrep av politiet i leirene. Organisasjonen KEERFA hevdet nylig at leirvakter slo en gruppe muslimske beboere under en bønnestund.

Helsetilbudet skal også være dårlig i leirene, og ifølge KEERFA døde en afghansk mann i en interneringsleir i sommer av lungebetennelse som ikke ble behandlet.