Chávez' mor Elena sto gråtende ved kisten da prosesjonen ble innledet onsdag formiddag. Et orkester spilte nasjonalsangen. Så holdt presten bønn.

Kisten ble drapert i det venezuelanske flagget og plassert på en bil, for så å bli kjørt gjennom gater stappfulle av mennesker. «Chávez, vi elsker deg!» lød ropene fra folkemengden. Mange gråt åpenlyst.

— Jeg er her for å si et siste farvel til min president. Det vil aldri komme noen ny Chávez. Han er den største mannen vårt fedreland har gitt oss, fortalte Jose Gregorio Conde, en 34 år gammel lærer.

Ved kisten gikk også visepresident Nicolás Maduro. Han har ledet Venezuela i Chávez' fravær og er nå ventet å stille som presidentkandidat.

Chávez sa selv før han døde at han ønsket Maduro som sin arvtaker, og blant menneskene som fylte gatene i hovedstaden onsdag, var det mange som følte seg sikre på seier for Maduro i det kommende presidentvalget.

Begravelsen skal holdes fredag, men det er foreløpig ikke kjent hvor Chávez skal gravlegges. Tilhengerne hans vil at liket skal plasseres i mausoleet som Chávez lot bygge for levningene til frigjøringshelten Simón Bolívar.