Flere hundre demonstranter trosset natt til søndag lokal tid portforbudet og fortsatte protestene i byen, en uke etter at 18 år gamle Michael Brown ble drept av en politimann.

Unntakstilstand

Politiet svarte med å skyte røykbomber inn i folkemengden for å spre demonstrantene.

Guvernøren i Missouri, Jay Nixon, innførte portforbud og unntakstilstand i Ferguson lørdag kveld i et forsøk på å få roet situasjonen.

18 år gamle afroamerikanske Michael Brown ble forrige lørdag drept av en hvit politimann på åpen gate i Ferguson. Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Ifølge øyenvitner var 18-åringen ubevæpnet og ble skutt etter å ha hevet hendene over hodet.

— Tid for fred og ro

Drapet har vakt sterke reaksjoner både i Ferguson og flere andre steder i USA, og mange har demonstrert mot det de mener er rasistisk motivert politivold. Flere steder har opptøyene og plyndringene har vært så voldsomme at også president Barack Obama måtte gå ut tidligere i uken og be befolkningen besinne seg.

— Det er tid for fred og ro i gatene i Ferguson, sa Obama da.

En skutt etter opptøyer

Ifølge CNN ble en mann skutt på åpen gate bare timer etter at portforbudet ble innført. Amerikansk politi sier til nyhetskanalen at en mann har blitt skutt, og at syv personer har blitt arrestert i løpet av natten.

Politiet har ingen informasjon om hvem som skjøt mannen, men sier at det var en person i gaten med pistol, og det er avfyrt skudd mot en politibil.

Et titalls demonstranter samlet seg for å protesetere mot forbudet, og marsjerte med hendene i været for å illustrere hva vitner sier Michael Brown gjorde før han ble drept.

Politiet brukte røykbomber mot demontrantene i de første timene etter portforbudet. Etter at meldingene kom om at en mann var skutt bruke de tåregass for å komme frem til mannen som var skadet.

— Jeg er skuffet over kveldens hendelser, sier Ron Johnson som er ansvarlig for sikkerheten i byen til CNN.

Mannen som ble skutt natt til søndag skal være kritisk skadet.