— Jeg har nylig kommet fram til at det er viktig for meg personlig å gå ut og bekrefte at jeg mener at likekjønnede par bør kunne gifte seg, sa Obama i et intervju med ABC News onsdag.

Ifølge ABC støtter Obama fremdeles tanken om at de amerikanske delstatene selv avgjør hvordan de skal forholde seg til saken.

Endret synspunkt

Presset om en avklaring fra presidenten i dette spørsmålet har økt de siste dagene etter at visepresident Joe Biden nylig sa at han følte seg komfortabel med ekteskap mellom personer av samme kjønn.

Tidligere har Obama selv innrømmet at han er usikker og i bevegelse i saken.

Hans holdning har fram til nå vært at han ikke er for likekjønnet ekteskap, men at han mener par av samme kjønn utenom dette skal ha samme juridiske rettigheter som andre.

Døtrenes venner

Obama nevnte i intervjuet at døtrene har hatt en innvirkning på hans og kona Michelles syn på saken.

— Malia og Sasha har venner med foreldre av samme kjønn, sa Obama og fortalte videre at døtrene ikke kunne forstå hvorfor noen av vennenes foreldre skulle behandles annerledes enn andre.

— De forsto det ikke, og det er ærlig talt slike ting som fører til endring av perspektiv.

Under Obamas presidentperiode er også loven som krevde at homofile i det amerikanske militæret måtte skjule legningen sin, blitt opphevet. (©NTB)