Ei 16 år gammel jente er bekreftet omkommet, melder Fabiano Amati ved de lokale sikkerhetsmyndighetene til nyhetskanalen Sky TG24.

En annen ung jente kjemper for livet på sykehus, ifølge myndighetene.

Flere andre er skadd og har fått varierende grader av brannsår i eksplosjonen. Antallet er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold, men ifølge italienske medier er det snakk om åtte personer. Den døde og de skadde skal alle være elever ved skolen.

I frykt for flere bomber er alle de andre skolene i byen evakuert etter angrepet — italienske barn går også på skolen lørdager.

Panikk

Sprengladningen gikk av klokken 7.45 da elevene var på vei til undervisning på yrkesskolen Francesca Morvillo Falcone. Det skal ha oppstått panikk etter eksplosjonen.

Sikkerhetsstyrker sier at det var én bombe som ble gjemt i en konteiner i nærheten av skolen, men ifølge nettavisen Repubblica var det to bomber som hadde blitt pakket inn i sekker og plassert foran skolebygget.

En talsmann for den italienske sivilombudsmannen sier til nyhetsbyrået Reuters at det er uklart hvorvidt det var en eller to bomber.

— Men tatt eksplosjonens effekt i betraktning, ser det ut til at det var noe svært kraftig, sier han.

Mafia

Det er ennå ikke klart hvem som står bak bombeangrepet, og ifølge Reuters er det ingen som har påtatt seg ansvaret.

Italienske medier bemerker at skolen har fått sitt navn etter kona til den kjente dommeren Giovanni Falcone, som hadde en viktig rolle i kampen mot mafiaen. Dommeren, hans kone og tre livvakter ble drept 23. mai for 20 år siden da en bombe eksploderte på motorveien mellom Palermo internasjonale flyplass og sentrum av byen. Den sicilianske mafiaen skal ha stått bak angrepet. (©NTB)