USA fjerner innreiseforbud for flyktninger fra elleve land

USA opphever innreiseforbudet for flyktninger fra elleve såkalt høyrisiko land.

Publisert Publisert

ORIENTERER: Stabssjef Kirstjen Nielsen i Homeland Security kunngjorde mandag at USA opphever forbudet mot flyktninger fra elleve land. Foto: Jose Luis Magana, AP/ NTB scanpix

  • NTB
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Innreiseforbudet ble innført i oktober i fjor. Forbudet har omfattet flyktninger fra ti nasjoner hvor flertallet av befolkningen er muslimer, samt flyktninger fra Nord-Korea. Amerikanske myndigheter påpeker derimot at flyktninger fra disse landene i fremtiden vil måtte gjennomgå en grundigere risikoanalyse enn flyktninger fra andre land.

– Det er kritisk for oss at vi vet hvem det er som får slippe inn i USA, uttalte stabssjef Kirstjen Nielsen i departementet for innenlands sikkerhet mandag og poengterte:

– De ytterligere risikotiltakene vil gjøre det vanskeligere for mennesker som vil lure seg til opphold å utnytte våre flyktningprogram.

Hvilke nasjoner som har vært inkludert i innreiseforbudet har ikke blitt identifisert av amerikanske myndigheter, men flyktningorganisasjoner har opplyst at forbudet gjaldt Egypt, Iran, Irak, Libya, Mali, Nord-Korea, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Syria og Jemen.

Den årlige flyktningkvoten i USA har under president Trump blitt mer enn halvert. Den ligger nå på et maksimum på 45.000 flyktninger for regnskapsåret 2018, som slutter 31. september.

Publisert
  1. Flyktninger
  2. USA
  3. Nord-Korea
  4. Sudan
  5. Mali
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Høyesterett gir grønt lys til Trumps innreiseforbud

  2. Trump med nytt og utvidet innreiseforbud til USA

  3. Jusseksperter råder Trump til å droppe tvitringen

  4. Kilder: FBIs visedirektør går av før tiden

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN